ОШ Борисав Станковић: Нова фасада, столарија и котловница за бољу наставу

В. П.
ОШ Борисав Станковић: Нова фасада, столарија и котловница за бољу наставу

Бањалука - Обнова основне школе "Борисав Станковић" у насељу Лазарево биће завршена ове седмице чиме ће бити завршена санација објекта у коју је у протекле двије године, уз помоћ УНДП-а, уложено 450.000 КМ.

Школа, коју похађа 715 ученика, прошле године је добила нову котловницу вриједну 150.000 КМ, а у истом периоду замијењен је дио столарије у вриједности од 200.000 КМ. У овој школској години настављена је замјена столарије, а школа ће за неколико дана добити потпуно нови изглед, захваљујући новој фасади.

- У замјени другог дијела столарије помоћи ће нам УНДП кроз пројекат "Енергетска ефикасност" који подразумијева помоћ јавним установама по принципу марка на марку, односно УНДП на цифру коју нека установа већ има, додаје исти износ. Ми смо одлучили да уштеђевину школе од 50.000 КМ удупламо и кренемо у преостале радове. Захваљујући томе, завршили смо замјену преостале старе столарије - каже директор школе Раде Крецељ. Наглашава да услови у школи нису никада били бољи, чак ни када је школа изграђена.

- Мислим да ни у једној школи у граду гријање сада није тако добро као у нашој. Столарија је комплетно замијењена, с тим да је постављена и нова изолација. Прошле године, успјели смо и да замијенимо школски намјештај, и то захваљујући бившој ученици која је даље школовање наставила у Швајцарској - додаје Крецељ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана