Организација ампутираца УДАС РС: Нису очишћена паркинг мјеста за инвалиде

И. П.
Организација ампутираца УДАС РС: Нису очишћена паркинг мјеста за инвалиде

Бањалука - Јавни паркинг простор у центру града намијењен за паркинг возила лица са инвалидитетом није очишћен од снијега.

Из Организације ампутираца УДАС РС поручују да је веома лоше стање када су у питању паркинзи за особе са инвалидитетом током и након снијега.

- Чишћење ових паркинг мјеста требало би да буде приоритет, а не да буду занемарена - рекао је предсједник Управног одбора удружења Синиша Тодоровић. Истакао је да је за вријеме обилних падавина, које су затрпале град, кретање ових лица било готово немогуће.

- Ситуација је била веома тешка. Корисници инвалидских колица, ортопедских помагала, као што су протезе или штаке, уопште се нису могли кретати - рекао је Тодоровић.

Нагласио је да највећи проблем представљају несавјесни возачи који заузимају мјеста предвиђена за лица са инвалидитетом.

- Када је ријеч о јавним паркинзима, они су добро регулисани и имамо изузетну сарадњу са надлежном службом града, али су проблем паркинзи испред тржних центара и зграда у којима станују особе са инвалидитетом - закључио је Тодоровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана