Омогућити приступ бројилу или доставити очитану потрошњу

Срна
Омогућити приступ бројилу или доставити очитану потрошњу

БАЊАЛУКА - Бањалучка "Електрокрајина" позвала је кориснике да од четвртка, 29. децембра, до сриједе, 4. јануара, њиховим радницима омогуће несметан приступ мјерним мјестима ради очитања потрошње струје, будући да од 1. јануара на снагу ступа нови начин обрачуна цијене за домаћинства по утврђеним опсезима потрошње.

С обзиром на новоуведене различите цијене електричне енергије у односу на опсег потрошње, неопходно је прецизно утврдити почетно стање потрошње електричне енергије на мјерним мјестима како би се избјегла потенцијална штета по корисника или дистрибутера, саопштено је из "Електрокрајине".

Уколико су мјерна мјеста закључана или на други начин недоступна за очитање, из "Електрокрајине" апелују на кориснике да у наведеном периоду сами очитају потрошњу и уз основне податке о мјерном мјесту доставе путем бесплатне инфо-линије 0800/50-116 или на мејл адресу /[email protected]/.

Упутство за очитање електронских бројила налази се на интернет страници "Електрокрајине" /www.elektrokrajina.com/uputstvo-za-samostalno-ocitanje /.

Уколико корисник система не омогући приступ мјерном мјесту нити достави очитање потрошње, "Електрокрајина" ће бити принуђена да, у складу са одредбама Општих услова за испоруку и снабдијевање електричном енергијом, испоручену електричну енергију утврди на основу потрошње из одговарајућег периода у претходној години.

"Или на основу количина уговорених за испоруку у току периода за који је онемогућено очитање, или на основу одобрене прикључне снаге - ако се не може примијенити нити један од претходна два начина", наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана