Омогућен једносмјерни саобраћај у Јеврејској улици

Срна
Омогућен једносмјерни саобраћај у Јеврејској улици

Бањалука - Према налогу градоначелника Бањалуке Игора Радојичића, данас је омогућен једносмјерни саобраћај у дијелу Јеврејске улице, гдје је мјесецима био блокиран пролазак свих возила због грађевинских радова на стамбено-пословном објекту.

Новом одлуком, која је данас ступила на снагу, измијењен је режим одвијања саобраћаја на начин да је омогућен једносмјерни пролаз возила на дијелу улице од Сбербанке до улаза на паркинг код Музеја Републике Српске, речено је Срни у Градској управи.


"Према одлуци Одјељења за саобраћај и путеве, возила ће се убудуће кретати дозвољеним смјером од Улице Ивана Фрање Јукића ка Улици Ђуре Даничића", појаснили су у Управи.

Уз ову измјену режима, биће обустављен и пјешачки саобраћај на сјеверној страни тротоара у Јеврејској улици, на дијелу од Сбербанке до зграде хотела "Видовић".

На основу жалби грађана, према налогу градоначелника, Одјељење за инспекцијске послове утврдило је да постоји опасности за безбједност, живот и здравље људи, те имовину и учеснике у саобраћају, па је донесена одлука да се измијени режим одвијања саобраћаја.

За вријеме измјене режима саобраћаја биће постављена сигнализација која ће омогућити несметан и безбједан саобраћај у зони извођења радова.

Ова одлука важиће до 15. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана