Око 1.400 бањалучких средњошколаца неће на вријеме добити стипендије

GS
Foto: Gradska Uprava

БАЊАЛУКА - Због необјављивања одлуке у службеном гласнику конкурс за додјелу стипендија бањалучким средњошколцима на подручју града, неће бити расписан 1. септембра.

Поручују ово из Одјељења за друштвене дјелатности, те истичу да ове године због необјављивања одлуке око 1.400 средњошколаца нажалост неће на вријеме добити прву рату стипендије.

Како су казали, Одлуком о утврђивању висине средстава за стипендирање ученика и студената из Буџета града Бањалука, висини стипендија, дефицитарним и суфицитарним занимањима за школску/академску 2023./2024. годину која је усвојена на 22. сједници Скупштине Града, одржаној 11.07.2023. године, дефинисано је да иста ступа на снагу осмог дана од дана објављивања у Службеном гласнику града Бањалука.

"С обзиром на то да наведана одлука до данашњег дана, 30.08.2023. године, није објављена, неће бити могуће расписати конкурс 1. септембра, како је планирано и како је то била пракса претходних година", појашњавају из Одјељења.

Иначе, према овој одлуци дефинисана је исплата ученичких стипендија на основу успјеха у школи и према социјалном статусу у износу од 100 КМ, а за дефицитарна занимања 170 КМ, док је за студенте према социјалном статусу и стипендије за успјех на студију износиће 150 КМ, а за дефицитарна занимања 260 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана