Огромне гужве у Градској управи Бањалука због борачког додатка

ГС
Огромне гужве у Градској управи Бањалука због борачког додатка

БАЊАЛУКА – Захтјеви за борачки додатак проузроковао је огромне гужве у Градској управи Бањалука, тачније у соби број 16.

У наведеној просторији борци предају сву потребну документацију, а с обзиром да се она мора предати до 1. октобра ова соба је препуњена.

"Дошао сам да предам документе, како би остварио право на додатак које износи три марке по мјесец дана проведених у рату", рекао је један од Бањалучан који већ дужи временски период чека у реду како би поднио захтјев за борачки доходак.

Додаје да није очекивао оволику количину гужве јер је дошао рано ујутро, а баш како би избјегао гужву, али да већ сат времена чека у реду.

"Нема игла гдје да стане, иако је ријеч о доста ниској цијени додатка", рекао је овај Бањалучанин, описујући колика је гужва у соби број 16, те је додао да раде само шалтери један и два, што и доводи до гужве.

"Искрено се надам да ће и други шалтери радити ове послове како би предаја захтјева ишла брже", појаснио је он.

Додаје да је за остварење овог борачког додатка, потребно да у сједиште општине или града борци уз захтјев донесу копију личне карте и копију текућег рачуна.

Из Градске управе су за "Независне новине" потврдили да се пословима прикупљања захтјева баве искључиво шалтери један и два у соби 16.

"Гужва је огромна, а дневно добијамо више стотина захтјева", казали су они.

Подсјећамо, Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске надлежним градским, односно општинским органима доставили су инструкције у вези са запримањем захтјева.

"Захтјеви за остваривање права на мјесечни борачки додатак предају суе општинским/градским органима управе надлежним за послове борачко-инвалидске заштите према мјесту пребивалишта борца", казали су из овог Министарства. 

Додају да се уз захтјев прилажу копије личне карте и текућег рачуна (уколико ће се исплата вршити путем текућег рачуна.

Од 11. септембра борци су добили могућност предаје документације, те је потребно истакнути да су до сада борачки додатак примале особе које су имале 60 година и били борци од прве до пете категорије, а сада ће га имати сви борци, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана