Огласио се супруг Бањалучанке којој јој стафорд одгризао комад ноге: Има велике трауме

ГС
Foto: Илустрација

Разјарени стафорд је прије неколико дана напао жену у бањалучком насељу Борик.

Бањалучанка је задобила тешке повреде, а трагедију су спријечили случајни пролазници који су притекли у помоћ нападнутој жени.

О цијелом случају говорио је супруг нападнуте жене.

Безазлена шетња за Стојанову супругу постала је ноћна мора. Власнички пас одгризао јој је комад мишића на нози.

Из најбоље намјере да помогне, завршила је на УКЦ-у Српске. Стафорд који ју је напао, био је пуштен, без поводца и корпе.

"Кретала се испред Титаника у Борику пјешачком стазом и кренула је да пређе преко пјешачког. У том тренутку био је пуштен пас Стафорд без поводца и брњице и власница је дозивала пса да га свеже, међутим пас је није слушао кретао се за мојом супругом", рекао је супруг Стојан Новаковић те додао:

"Власница је замолила моју супругу да ухвати пса. Супруга се зауставила на пјешачком прелазу да пас не иде за њом јер и сами имамо пса зна како пас реагује да га ауто не би ударило. Пас је пришао супрузи, поњушкао је, удаљио се метар од ње и власница је пришла псу. Вјероватно је пришла са неком дозом страха, боји се тог пса и како му је она пришла пас се аутоматски окренуо и напао моју супругу. Скочио јој на главу, она каже да је инстиктивно поставила руке, огребао је по лицу. Када се спустио на ноге, шапе, угризао је за бутни мишић. Ту су се нашла четири момка која су покушавала да одвоје пса, међутим јак је био стисак и угриз и нису а успјели одвојити док није одгзирао тај комад мишића".

Позвана је и полиција и написана је кривична пријава.

Послије несрећног случаја Стојан је кренуо да тражи одговорност. Прва станица била је полиција, затим се обратио и комуналној. 

Рекли су му да су од њега први пут чули за случај. Одатле су га упутили на ветеринарску инспекцију у Градској управи. Стојана боли управо небрига надлежних. Пита шта још треба да се деси па да неко реагује.

"Отишао сам у ветеринарску инспекцију они кажу да су узели изјаву од власнице пса. Ту се наводи да се пас отргао и да је јео кост и да је моја супруга покушала да отме псу кост. Мислим шта ће јој кост неће грах кувати", рекао је Стојан.

Стојан каже да је питао инспектора ветеринарског за претходне случајеве напада тог пса.

"Јавио ми се један господин којег је у мају прошле године исти пас у парку за псе код Делте угризао за руку. Стафорд је напао Хаскија, он је покушао да одбрани свог пса па је добио угризе по руци. Прије пар мјесеци тај исти пас од истог власника на Старчевици је дјетету у улазу откинуо добар дио уха. Ја кад сам то инспектору рекао он каже да то уопште не зна и да први пут чује од мене, ја сам њему приложио доказе", каже Стојан.

Новковићи су узели адвоката. Стојанова супруга је изашла из болнице. Има велика оштећења, али и трауме, преноси АТВ.

"Није могла спавати, плаче док јој није укључена терапија. Ишла је код психолога и код психијатра. Укључена јој је терапија за спавање и смирење", рекао је Стојан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана