Одвоз крупног отпада трајаће до 5. априла

Илијана Божић
Одвоз крупног отпада трајаће до 5. априла

У току је традиционална прољећна акција чишћења и уређења на подручју града која ће трајати до 5. априла.

Из Одјељења за комуналне послове позивају суграђане да се бесплатно ријеше крупног отпада, старог најмештаја, бијеле технике и других непотребних ствари из свог домаћинства.

Нагласили су да ће се одлагање отпада вршити на тачно одређеним мјестима у свакој мјесној заједници. Планирано је да се овом акцијом прикупи што већа количина крупног отпада, осим грађевинског отпада.

- Одлагање отпада се врши у постављеним контејнерима од пет кубних метара, као и на другим мјестима приступачним возилима за одвоз - прецизирали су из одјељења.

До 25. марта отпада се на овај начин могу ријешити становници Карановца, Српских топлица, Обилићева, Старчевице, Врбање, Аде, Дебељака, Чесме и Пријечана. Такође, ова акција ће се спроводити на подручју сеоских насеља Рекавице, Крмине, Агино Село, Бочац, Љубачево, Стричићи, Павићи, Доња Кола, Голеши, Чокорска Поља и Крупа на Врбасу.

Други дио акције ће трајати од 25. марта до 5. априла, када смеће могу изнијети мјештани Коћићевог вијенца, Побрђа, Лауша, Паприковца, Петрићевца, Булевара, Центра, Борика, Нове вароши, Росуља, Лазарева, Залужана, Куљана, Дракулића, Шарговац, Мотика, те сеоских мјесних заједница: Стратинска, Бронзани Мајдан, Кмећани, Борковићи, Пискавица, Бистрица, Сарачица, Верићи, Шимићи, Поткозарје, Мишин Хан, Пријкаковци и Драгочај.

Бањалучани поздрављају ову традиционалну акцију Градске управе. Мјештанка Лауша Јованка Р. казала је да је недавно реновирала спрат куће, те има доста непотребних крупних ствари којих не може да се ријеши на уобичајен начин.

- Планирала сам бацити два стара тепиха и једну комоду која је сва дотрајала. Позивам све суграђане да се на овај начин ријеше непотребног крупног отпада - додала је Јованка.

Животна средина

Главни циљ акције је да се прикупи и изнесе што више крупног отпада, старих ствари, отпада и смећа из ријека и потока и сваке друге врсте отпада. На овај начин биће ријешен проблем смећа који оптерећује и загађује животну средину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана