Одржано донаторско вече „За наше мрвице и лакшу дијагностику у лијечењу“

ГС
Одржано донаторско вече „За наше мрвице и лакшу дијагностику у лијечењу“

БАЊАЛУКА - У организацији Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској „Мрвице“ у Дому омладине одржано је донаторско вече „За наше мрвице и лакшу дијагностику у лијечењу“.

Сва прикупљена средства биће преусмјерена за набавку опреме за лакшу дијагностику у лијечењу пријевремено рођених беба, која ће бити донирана здравственим установама Републике Српске.

Овој хуманитарној вечери присуствовао је и градоначелник Драшко Станивуковић, истаквши да ће Град Бања Лука увијек бити пријатељ мрвица, малих хероја који се на самом почетку својих живота сусрећу са великим изазовима.

- Врло је важно да се свакодневно ради на томе да пријевремено рођена дјеца имају што боље услове у нашим болницама, како би лакше изборили своје велике битке, јер дјеца су будућност наше земље и нашег града – истакао је градоначелник, те захвалио свим родитељима и члановима овог удружења на залагању и одличном послу који раде током свих ових година.

Градоначелник је изразио задовољство што је дио једне заиста племените мисије, у којој се између осталог управо они родитељи чија су дјеца од мрвица већ израсла у праве јунаке боре за боље услове и бољу његу друге пријевремено рођене дјеце, те додао да према Удружењу „Мрвице“ гаји једну посебну љубав и посебан сензибилитет.

У оквиру програма промовисана је и нова пјесма посвећена Мрвицама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана