Одржане Прве предшколске спортске игре: Побиједили дјеца, спорт и другарство

Игор Пилиповић
Одржане Прве предшколске спортске игре: Побиједили дјеца, спорт и другарство

Бањалука - На Градском стадиону јуче је врвјело као у кошници! Није у питању била фудбалска утакмица и хук навијача Борца већ дјечија граја, смијех и навијање.

На манифестацији Прво предшколско такмичење која је уприличена поводом 22. априла, Дана града, побијели су  дјеца, спорт и другарство. То је заједнички закључак послије вишечасовног надметања малих такмичара и њихових васпитачица .

Малишани из девет градских вртића, њих 420, показали су спортски дух, жељу за побједом и таленат, тако да за будућност спорта у граду на Врбасу не треба бринути.

Организатор ове смотре Атлетски клуб Бањалука побринуо се да амбијент на Градском стадиону истински спортски јер су се малишани такмичили у четири дисциплине: трчање на 60 метара, скок удаљ, полигон свестраности и трци штафета.

Лука Ђурђевић који је учествовао је у трчању на 60 метара није крио одушевљење што су игре организоване.

- Стадион је супер и осјећао сам се као велики атлетичари које сам гледао само на телевизији. Уживао сам у трци и дружењу са вршњацима - рекао је Ђурђевић.

Његова другарица Нина Павичић такмичила се у штафети.

- Било ми је лијепо. Уживала сам у трчању и дружењу са  другарима - рекла је Павичевићева.

Шестогодишњак Миња Роловић показао је све способности на полигону свестраности.

- Волим физичко и све ово ми је било лијепо и најважније је учествовати - рекао је Роловић.

Мија Бјелић рекла је да очекује да ће бити међу побједницима.

- Није било напорно, добро сам прошла полигон - рекла је Бјелићева.

Замјеник градоначелника Јасна Бркић отворила је ове мале - велике игре и истакла да су оне један од најљепших догађаја у програму обиљежавања Дана града. 

-  Ове године први пут организујемо игре а надамо се да ће идуће године бити још већи број учесника и вртића - рекла је Бркићева.

Вршилац дужности директора Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић рекла је да су дјеца вриједно радила и спремала се мјесец дана и да су све врло озбиљно схватила. 

- Наша жеља је да ово прерасте у традицију - рекла је Куртиновићева.

Бициклијада

Удружење приватних предшколских установа града данас ће у десет часова у парку "Младен Стојановић" организовати 2. предшколску бициклијаду. Ова манифестација уприличена је  поводом обиљежавања Дана града и планете Земље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана