Одржана улична трка „Tрчимо за Српску“

ГС
Одржана улична трка „Tрчимо за Српску“

БАЊАЛУКА- На улицама Бањалуке данас је одржана Међународна улична трка „Трчимо за Српску“.

Организатор овог догађаја, Душко Тадић казао је ова трка заједнички допринос прослави Дана Републике Српске, те је овом приликом захвалио свима који су помогли у организацији трке.

-Ово је до сада наша највећа трка по броју учесника, који су учествоавли и завршили ову трку. Због тога смо као организатори пресрећни што су нас суграђани и учесници из других градова подржали како би ова трка успјела – казао је Тадић.

У трци је учествовао и градоначелник Бањалуке  Драшко Станивуковић, који је казао да медаља „Трчим за Српску“ за њега значи – боримо се за Српску.

-Данашња трка, осим што је хуманитарног карактера, има и симболично значење за сваког грађанина Републике Српске. Ми већ 32. годину сви заједно трчимо један важан маратон, маратон за нашу Републику Српску и никада не смијемо стати у тој трци. То је трка за развој Српске, за останак наших људи овдје, за бољу будућност свих наших грађана. Да оно што је у тешким временима борбом сачувано, у миру буде додатно ојачано и то је задатак нових генерација – поручио је градоначелник.

Велику захвалност изразио је Душку Тадићу, Бањалучкој тркачкој лиги, Атлетском клубу инвалида „Врабас“ и бројним спонзорима који су омогућили да данашњи догађај буде успјешан.

Побједници данашње трке су Младен Самарџић у мушкој конкуренцији и Сњежана Писарић у женској конкуренцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана