Звјездице на точкићим јаче и од вјетра ФОТО

Маја Станојевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Трећа ролеријада, коју је организовала Школа спорта “Звјездица” одржана у суботу на платоу испред Тржног центра “Делта планет”.

Поред умијећа заобилажења препрека и трка, малишани су уживали у бројним садржајима попут наступа кловна Фазонка и младе плесачице Илене Станишевић, осликавања лица, цртања и других занимљивости. Атмосфера је била употпуњена музиком, разиграношћу и маскотама цртаних ликова који су забављали дјецу и гледаоце.

- Изузетно сам задовољан. Ова, као и двије претходне “Ролеријаде”, испунила је сва наша очекивања с обзиром на опште услове борбе против пошасти данашњице, вируса корона - рекао је тренер и организатор Школе спорта “Звјездица” Србољуб Вуковић.

Ни на моменте снажан вјетар није могао да утиче на спортски дух и сналажљивост виртуоза и оних нешто мањих мајстора вожње на точкићима.

- Јесте дувало, али нас ни наше учеснике није пореметило - истакао је Вуковић.

Поред домаћих, наступили су малишани из Приједора, Добоја, Мркоњић Града, Новог Града, Кнежева и других мјеста у близини Бањалуке. 

Осим вожње, дјеца су се дружила и склапала нова пријатељства.

Један од учесника, Приједорчанин Лука Мишковић, рекао је да му је било јако лијепо и да је све вријеме уживао.

- “Ролеријада” је испунила моја очекивања. Задовољан сам другим мјестом у трци жуте групе - рекао је млади Мишковић.

Иза Мишковића, на треће мјесто, пласирао се његов суграђанин Петар Дакић.

- Све је било савршено, а вјетар ми није био ни најмања препрека - рекао је Дакић.

 Александар Њежић из Приједора наступио је у плавој групи.

- Задовољан сам својим другим освојеним мјестом на овој “Ролеријади”. Ова смотра је испунила сва моја очекивања, али сам првенствено овдје дошао због уживања у вожњи на ролерима - рекао је Њежић.

Организација

Малишани су били распоређени у четири групе које су се распознавале по црвеној, плавој, зеленој и жутој боји те се нису мијешали због епидемиолошких мјера.

- Ово је трећа година да организујемо манифестацију како бисмо обиљежили сезону школе ролера, те промовисали здрав начин живота који дјеца треба да имају још од малих ногу - рекао је Србољуб Вуковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана