Одржана прва женска трка у Бањалуци, учеснице поздравио и градоначелник

ГС
Foto: Град Бањалука

У оквиру овогодишње кампање „За живот жена“, у Парку „Младен Стојановић“ одржана је и прва женска трка, коју су организовали Град и „Бањалука маратон“.

Учеснице трке, њих преко 200, поздравили су градоначелник Драшко Станивуковић и савјетница градоначелника Милада Шукало.

Уз поруку да сваки дан буде посвећен нашим дамама, градоначелник је изразио задовољство што је у Бањалуци одржана ова прва женска трка.

-Током ове трке наше даме су савладале једну значајну препреку – истрчале су пет километара. Ми вјерујемо у један нови концепт и начин живљења, а то значи да се и ја трудим својим примјером да покажем колико је значајно бављење рекреацијом, трчањем, уопште здрав начин живота – нагласио је градоначелник.

Поручио је да је ова данашња трка само један од догађаја, које Град са партнерима организује током цијелог марта, мјесеца посвећеног правима жена, те да је круна кампање „За живот жена“ – избор „Најинспиративније жене“ у области науке.

-Те најинспиративније жене су оне које својим примјером мотивишу друге у свим сегментима живота. Овом приликом желимо да промовишемо и нашу кампању за изградњу куће за привремено и дугорочно збрињавање дјеце, младих и одраслих са сметњама у развоју – истакао је градоначелник и у том правцу позвао све да подрже и кампању „Од Бањалуке са љубављу“ позивом на хуманитарни број 1414.

Када је ријеч о данашњој манифестацији, намјера је била да се кроз трчање, шетњу, причу, смијех и фантастичну забаву, пошаље порука о важности жена и свега онога чиме се оне баве. Једна од учесница трке била је и савјетница градоначелника за економске и међународне пројекте, Валентина Аничић.

Побједница ове прве трке, чији је генерални спонзор била компанија „Бинго“ – је Јелена Гајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана