Одржан штрајк упозорења у бањалучким вртићима: Васпитачи желе услове достојне човјека

Милош Васиљевић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - У свих 30 бањалучких вртића јутрос је од седам до осам часова одржан штрајк упозорења, јер су, како кажу синдикални представници, плате васпитача испод просјечне у Српској и то без повећања чак 17 година.

Синдикални представници обратили су се новинарима испред бањалучког вртића „ Плави чуперак“ и појаснили да је ово вид негодовања, нагласивши да желе само живот достојан човјек те нагласили да се штрајк не доводи у било какву политичку конотацију.

Предсједник Синдикалне организације Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука Сњежана Маркић - Стојаковић казала је да радници дају свој максимум у раду са дјецом, али да за узврат не желе да угрозе своје достојанство и биће у томе истрајни.

-Завршен је штрајк упозорења од седам до осам часова . Радници су још једном показали своје незадовољство због неиспуњења услова а то повећање плата и потписивање Колективног уговора - рекла је Маркић Стојаковић.

Предсједник синдиката образовања, науке и културе Републике Српске Драган Гњатић казао је да су чланови синдиката и остали запослени показали јединство и позвали надлежне да реагују.

- Већ 17 година немају повећање плата. Овај штрајк одржан је према закону, а о наредним корацима одлучиће синдикална организација - казао је Гњатић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана