Одмор за читаву породицу на бајковитом језеру

Александра Тодоровић
Одмор за читаву породицу на бајковитом језеру

Скијање на води, спортски љетни камп у природи за дјецу школског и предшколског узраста, уређена шеталишна стаза, плажни бар, само су неки од садржаја које овог љета нуди Туристичко-рекреативни центар “Мањача”.

Из Центра за развој пољопривреде и села, који управља комплексом на Мањачи, казали су, да заједно са партнерима, настоје да обогате понуду за све посјетиоце овог прелијепог пејзажа и језера Шљивно.

Када је ријеч о скијању на води, истичу да је то први и једини вејк парк (Њаке) у БиХ, те најдужа инсталација на језеру у Европи, што у будућности отвара врата за организацију међународних такмичења.

Спортски љетни камп у природи за дјецу школског и предшколског узраста организује Школа спорта “Каспер”, гдје ће дјеца имати прилику да испробају бројне активности на води, као што су вожња кајаком и кануом, рафтинг и друге. На језеру је постављен водени парк, а поред језера парк на надувавање, који такође могу користити учесници кампа.

Наводе да ће крајем јула, у сарадњи са партнером, бити одржан “Међународни пливачки маратон - Језеро Мањача 2021”, у оквиру којег су, осим спортских активности, планирана и бројна културно-забавна дешавања намијењена свим посјетиоцима.

- Око језера је уређена стаза за шетање дужине два километра, а туристичка понуда комплекса је ове године обогаћена плажним баром, а уз то постоји и један угоститељски објекат - истичу из центра.

Додали су да и у наредном периоду планирају реализацију нових пројеката који ће обогатити понуду језера, те да  улаз у комплекс на Мањачи ни ове сезоне неће наплаћивати.

- Центар за развој пољопривреде и села, Градска развојна агенција и партнери у пројекту континуирано осмишљавају нове садржаје и активности које ће овај локалитет учинити приступачнијим и богатијим. Кроз ове партнерске активности очекујемо и велики број нових радних мјеста, што још једном говори о оправданости овог пројекта - закључили су из ове градске институције.

Бањалучанин Небојша М. каже да је језеро Шљивно идеалан избор мјеста за одмор.

- Језеро Шљивно нуди бројне могућности, нарочито за викенд-одмор, а погодно је за све генерације. Планирам да испробам адреналинске спортове који су у понуди, а цијене су приступачне - рекао је Небојша.

Редовне контроле

Како истичу из центра, за ову сезону обале и плаже за купаче додатно су насули агрегатним пјешчаним материјалима (испрани ријечни камен). Надлежни инспекцијски органи редовно врше контроле квалитета воде за купање, како би сви посјетиоци могли да уживају у чарима овог бајковитог језера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана