Одлука о штрајку у бањалучким вртићима и даље на снази, коначна одлука вечерас

Милош Васиљевић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Након састанка представника бањалучке Градске управеи Синдикалне организације Центра за предшколско васпитање и образовање видљиви су одређени помаци, али одлука о штрајку и даље је на снази. Све ће бити јасније након састанка с радницима Центра који ће изнијети и своје ставове, а који ће се одржати данас у 18 часова.

Предсједница Синдикалне организације Центра за васпитање и предшколско образовање Сњежана Маркић Стојаковић казала је да су јасни у својим намјерама.

- Одлука о генералном штрајку је и даље на снази. Зашто 18 часова?  Због природе посла. Надамо се да ће се ово завршити на добробит свих - рекла је Маркић Стојаковић.

Додала је и да су због неиспуњења услова били приморани на овакву одлуку.

- И ти радници имају своју дјецу. Тражили смо минимално повећање од 50 марака - додала је.

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Драган Гњатић казао је да већ 17 година траже повећања својих плата, али у посљедњих неколико мјесеци интензивно захтијевају оно што им припада.

- Сматрамо оно што је потписано да се мора испунити, односно повећање од 50 марака од 1. августа. Исцрпили смо све синдикалне борбе, штрајк почиње сутра. Само задовољан радник је добар радник - нагласио је Гњатић.

Синдикат је раније најавио да ће радници Центра рад потпуно обуставити од сутра, 20. октобра.

Након данашњег састанка у Градској управи савјетница градоначелника за економска питања Валентина Аничић рекла је да су имали конструктиван састанак и усагласи се да је потребно наћи најбоље рјешење, како не би дошло до штрајка вртића најављеног за сутра.

-Дошли смо до заједничких приједлога, који ће вечерас бити разматрани на сједници Синдикалне организације Центра. Надамо се разумијевању и да ће бити донесено адекватно рјешење – казала је

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана