Одгођена сједница колегијума Скупштине града Бањалука, наставак у петак

Јана Кезић
Одгођена сједница колегијума Скупштине града Бањалука, наставак у петак

БАЊАЛУКА - Сат времена пред почетак сједнице Колегијума бањалучке скупштине добили смо приједлог за 45 нових тачака и не знам шта је томе разлог, казао је предсједник Скупштине града Љубо Нинковић. 

Он је истакао да међу предложеним тачкама ипак нема Приједлога ребаланса буџета, а градски менаџер Бојан Кресојевић  на то је одговорио да за ту тачку треба више времена.

- Сматрам да је неозбиљно да сет озбиљних одлука немамо, па би било боље да сједницу Колегијума наставимо у петак - рекао је Нинковић.

С друге стране, градски менаџер Бојан Кресојевић није крио да је изненађен заказивањем данашње сједнице, па се градска администрација, како је рекао, потрудила да у последњи час достави приједлоге тачака дневног реда.

Потпредсједник Скупштине Града Бањалука Саша Чудић објаснио је да су до јуче имали три тачке, а данас их је 48, тако да немају увид у материјале, због чега, како је рекао, Колегијум треба одложити.

Предсједник Скупштине града Љубо  казе да је одгодјена 37. Сједница Колегијума, а наредни термин договориће са градоначелником Драшком Станивуковићем, који данас није присуствовао.

Одборник Саша Лазић из Покрета Бањалука зове ову ситуацију је назвао “кокошка и јаје”.

- И једни и други бране своје ставове и праве циркус - казао је Лазић.

Он је истакао да је сваком просјечном грађанину мука од оваквих ствари.

Градски менаџер каже да СНСД од пола дана протестује зашто се нешто ради, а онда од пола дана протестују зашто се нешто не ради.

- Када говоримо о кредитном задужењу нису поменули да је ова градска администрација до данас отплатила 50 милиона КМ кредита. Постављам питање чији су то кредити и ко је задужио Бањалуку - казао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана