Одборничке клупе испунили маштом и стиховима

Невена Рељић
Одборничке клупе испунили маштом и стиховима

БАЊАЛУКА - Поводом обиљежавања Недјеље дјетета чланови Дјечијег студија глуме “Рода” у петак су посјетили Скупштину града, гдје су извели колажни програм “Срећан ћеш бити свијете кад усрећиш дијете”.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић уступио је мјесто младим глумцима те им дао чекић како би “направили ред” у Скупштини.

- Овим показујемо колико је битно да се знају дјечија права, да им дамо право на живот, срећу, образовање те да никада не допустимо да ниједно дијете буде ускраћено за ова права. Са малишанима ћу обиљежити крај и свог и њиховог мандата јер је предсједник Дјечије скупштине биран када сам и ја изабран - рекао је Талић.

Глумица-луткар и оснивач Дјечијег студија глуме “Рода” Невенка Нена Радић казала је да су ипак поново дошли у скупштинску салу иако је пандемија вируса корона омела много планираних пројеката.

- Велика је радост кад дођемо у Скупштину града и говоримо стихове. Увијек смо ганути пажњом и љубављу коју нам предсједник Скупштине и његови сарадници искажу. Скупштинску салу претворили смо у сцену и овдје се осјећамо као на свом терену. Приредили смо мали колаж, а ту су “Дјечија права”, “Делије са Бихаћа” Бранка Ћопића и “Седам готована” Љубивоја Ршумовића чије су стихове говорили талентовани, маштовити и поносни ђаци у костимима - навела је Радићева.

Свечаној сједници предсједавао је дјечак Никша Декић којег су мали глумци изабрали прије три године, када их је Талић први пут угостио.

- Ово је велики дан за мене, јер имам част да будем предсједник Дјечије скупштине те обавезу да браним, поштујем и залажем се за дјечија права. Дјеца имају много права, али оно чиме се водим је мисао “Од рођења до 18. године буди дијете, заволи звијезде, а у души буди дијете довијек и тако ћеш постати велики човјек” - казао је Никша.

Малишани су Талићу поклонили честитку коју су сами направили, а он је њих обрадовао слаткишима и очинским ријечима.

- Увијек останите оно што јесте, ведри, насмијани, лијепи, а ми, родитељи, морамо пазити на вас, бринути о вашим животима, образовању и срећи. Такође, и ви треба да поспремите кревет, играчке и да учите. Жеља свих родитеља је да дјецу изведу на прави пут - закључио је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана