Одборници Скупштине града Лукић и Барош прелазе у ДНС

В. Поповић, С. Амиџић
Одборници Скупштине града Лукић и Барош прелазе у ДНС

Бањалука - Одборник Скупштине града Бањалуке Слободан Лукић из реда националних мањина прелази у Демократски народни савез, а његовим стопама би требало да пође и независни одборник Ранко Барош. Тако ће владајућа коалиција СНСД, ДНС и СП у градском парламенту бити још јача и умјесто досадашњих 19 имаће 21 одборника.

Како сазнаје "Глас Српске", прелазак Лукића је готова ствар, док су преговори са Барошем у току и све ближе  реализацији.

Уколико дође до јачања ове странке, клуб одборника ДНС-а имао би шест одборника и био би други по бројности иза СНСД-а (13).

Владајући СНСД такође је недавно ојачао своје редове преласком одборника Маринка Умичевића из ПДП-а и Милана Грануле из СП-а.

Шеф клуба одборника ДНС-а Боран Босанчић потврдио је да је са одборницима Лукићем и Барошем разговарано о преласку у клуб одборника ове странке.

- Они још нису потписали приступницу за прелазак у клуб одборника ДНС-а, а када ће и да ли ће, у овом тренутку не могу рећи - остао је недоречен Босанчић, који на тај начин није желио ни да потврди, али ни да демантује сазнања "Гласа Српске".

Одборник Ранко Барош, са којим смо јуче контактирали, није желио телефонски да се изјашњава о том питању, док одборник Слободан Лукић није одговарао на телефонске позиве.

Одборник СДС-а у Скупштини града Миленко Јаћимовић рекао је да је у посљедње вријеме било неколико прелазака одборника у друге клубове.

- Милан Гранула је својим преласком ојачао клуб СНСД-а -  додао је Јаћимовић.

Сматра да би преласком Лукића и Бароша у клуб одборника ДНС-а ојачала позиција ове странке у преговорима унутар коалиције са СНСД-ом и СП-ом.

- Ни у ком случају не сматрам да је то нешто негативно. Право сваког одборника је да по свом нахођењу одлучи којем ће одборничком клубу приступити. Колеге Барош и Лукић су квалитетни одборници, који само могу да допринесу  побољшању рада Скупштине града - додао је Јаћимовић.

Како сазнајемо, ДНС-у би требало да приступи и некадашњи начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту у Градској управи Милош Шмитран, који је напустио СНСД.

Скупштина града

Прва овогодишња сједница Скупштине града одржаће се данас у 10 часова, а одборници ће, између осталог, разматрати приједлог програма рада Скупштине града за 2015. годину.

- На дневном реду наћи ће се и приједлози одлука о измјенама и допунама Одлуке о градским административним таксама - саопштено је из Градске управе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана