Одборници одбили приједлог одлуке о субвенцијама за мала и средња предузећа

J.T.
Одборници одбили приједлог одлуке о субвенцијама за мала и средња предузећа

БАЊАЛУКА - Завршена је дванаеста сједница Скупштине града, а одборници су одбили приједлог одлуке о субвенцијама за мала и средња предузећа.

На приједлог СНСД-а усвојени су амандмани на приједлог програма заједничке комуналне потрошње, програма уређења градског грађевинског земљишта, Одјељења за комуналне послове и Одјељења за саобраћај и путеве.

Предсједник Скупштине града Младен Илић казао је да је на данашњој сједници било доста одлука на којима ће Бањалука моћи да добро функционише.

Очекивали смо да ће Скупштина проћи овако рутински и гдје се пронашао консензус о одговарајућим тачкама - рекао је Илић.

Додао је да ће бити сазван колегијум, који ће одлучивати о теми предузећа и управних одбора. Илић је истакао да је тачка дневног реда о субвенцијама малих и средњих предузећа одбијена, јер желе да се корекције ураде одређене материјале које су добили о привредним субјектима.

Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да нико не презире привреду као СНСД.

- Одбили су субвенције од 1,2 милиона КМ за мала и средња предузећа.

Одбили су улице кроз комуналну потрошњу које су усвојене буџетом, а ми ћемо наћи начин да их урадимо - казао је Станивуковић. Истакао је да се велика бука подигла у вези са управним одборима и да су политичком одлуком постављени људи у одборима.

 - Тражим да видите ко су људи који су у управним одборима.

Нису валидни, немају одговарајућу струку, а то није у статуту и прописима. Желим да на конкурсу прођу најбољи људи, квалификовани - рекао је Станивуковић.

Нагласио је да ће уколико дође до ванредне сједнице у понедјељак делегирати тачке дневног реда о пословној зони Рамићи и субвенцијама малих и средњих предузећа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана