Одбачен приједлог да Милада Шукало буде замјеник градоначелника Бањалуке

Н.Р.
Одбачен приједлог да Милада Шукало буде замјеник градоначелника Бањалуке

БАЊАЛУКА - Приједлог градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да Милада Шукало буде његов замјеник скинут је с дневног реда данашње ванредне сједнице Скупштине града.

Потврдио је то шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Драгослав Топић након што  Комисија за избор и именовања, награде и признања није подржала овај приједлог.

- Овај приједлог је добио два гласа за, а шест је било против. Овај приједлог није добио подршку па је скинут са дневног реда - казао је Топић.

Станивуковић се се обратио одборницима на почетку сједнице и истакао да је "преседан да Скупштина не дозволи градоначелнику да бира свог замјеника."

- Надам се и још сам увјерен да ће те попустити и да ћете бити флексибилни. Дајте ми један разлог зашто Милада Шукало не би требала бити замјеник градоначелника? - казао је Станивуковић.

Шеф клуба одборника  ПДП Драган Милановић је рекао да нису од предсједника комисије добили разлог за овакву одлуку о замјенуку градоначелника.

– Желимо знати да ли је та одлука процедуралне природе или политичка, па да расправимо. Ми се противимо скидању тог приједлога са дневног реда – навео је Милановић.

Одборник Уједињене Српске Невен Станић навео је да је, да би био изабран замјеник градоначелника потребан одређени концесуз.

- Треба да и једни и други преговарано, разговарамо и да видимо ко је најбољи кандидат не за  градоначелника вец грађање. Ваша рука није испружена, ми не комуницирамо, градоначелниче. Када смо питали ко је особа која је предложена за замјеника и тражили макар иницијале, није хтио да нам каже. Ово је вема битна тема. Жао ми је што је Милада Шукало провучена кроз медије и што је изабрана за замјеника путем медија – нагласио је Станић.

Одборник ПДП-а Смиљана Бабић Моравац навела је да нигдје у актима није предвиђено како ће градоначелник предложити свог замјеника.

- Његово је право да га сам изабере и предлози. Станивуковић је добио висе гласова од свих вас одборника – истакла је Бабић Моравац.

Станивуковић је потом истакао да је спреман на приједлоге одборника, да сарађују и имају комуникацију.

- Све мјерим по пет пута. Замјеник градоначелника замјењује мене  и морам имати повјерења у тог човјека, не видим гдје проблем. Када је биран замјеник мог претходника Игора Радојичића, нико се није мијешао. Будете ли опструисали, опет ћете изгубити узборе – истакао је Станивуковић.

Бивши замјеник градоначелника Срђан Адмиџић рекао је да градоначелник има право да предложи свог замјеника, али да се морају поштовати одређени демократски принципи.

- Нисмо ми "на дугме" да бисмо знали све. Ја сам рецимо тек јуче чуо за Миладу Шукало, не знам ни њене компетенције – казао је Амиџић.

Почетак сједнице обиљежила је и свађа због које је засједање прекинуто.

Прво се одборник СНСД-а Маринко Умичевић Станивуковићу који је говорио обратио ријечима, "шта пријетиш, ти само пријетиш". Станивуковић је од Умичевића тражио да му не добацује након чега је предсједник Скупштине Младен Илић упозорио Умичевића, али и градоначелнику рекао да се ''врати на тему.''

На ово је одреаговао одборник покрета ''Бањалука зове'' Саша Лазић који се Илићу обратио ријечима: "Шта филозофираш и чекаш десет минута да га упозориш?"

Илић је  прекинуо сједницу и одредио краћу паузу послије које је засиједање настављено.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана