Од уторка хакерски напади на портал "Независних новина"

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА - Портал бањалучких "Независних новина" данима је под јаким хакерским нападима, саоштено је из редакције овог дневног листа.

ДДоС напади почели су у уторак, 10. августа поподне, заустављени су истог дана у вечерњим часовима, али су настављени јуче и данас и нема назнака да ће у догледно вријеме престати.

У саопштењу је наведено да екипа "Независних новина", уз техничку подршку "М:тела" и "Блица", неуморно покушава успоставити нормалан рад портала њњњ.независне.цом, али и даље је отежан, па се надају да ће читаоци то разумјети.

Редакција "Независних новина" ове нападе тумачи као притисак на рад, с циљем да се угрози пословање.

"Новинарски посао обављамо часно и трудимо се да будемо објективни, информативни и тачни, а 300.000 читалаца који нам свакодневно долазе су наша најбоља потврда и снага. Нападе смо пријавили и полицији и очекујемо њихову брзу реакцију и да ће истрагом бити утврђено извор напада", наводи се у саопштењу.

"Независне новине" су упутиле извињење читаоцима и клијентима због непријатности и поручиле да ће са њима бити ускоро "у пуном капацитету", уз изражену наду да ће се портал ускоор вратити у нормалан режим рада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана