Од сутра до 5. августа затворено 13 бањалучких вртића, ево који раде

Срна
Од сутра до 5. августа затворено 13 бањалучких вртића, ево који раде

БАЊАЛУКА - Бањалучки градски вртићи ће од понедјељка, 4. јула, до 5. августа радити смањеним капацитетом, а редуковани начин рада се организује сваког љета током сезоне годишњих одмора, рекла је Срни директор градског Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић.

Куртиновићева је навела да ће дјеца током љета моћи да бораве у 17 објеката, док ће у том периоду бити затворено 13 вртића.

Према њеним ријечима, забавишна група ће током јула и августа радити по устаљеном режиму рада у вртићу "Радост".

Куртиновићева је истакла да ће током љетног периода радити вртићи "Наша дјеца", "Плави чуперак", "Бубамара", "Невен", "Колибри" један и два, "Марија Мажар", "Бамби", "Радост", "Дора", "Змај Јова Јовановић", "Наташа", "Анђелак", "Мали другари", "Први кораци", "Срећно дјетињство" и "Пчелица".

Она је додала да ће малишани, који иначе бораве у вртићима који током сезоне годишњих одмора неће радити, бити распоређени у друге објекте.

Куртиновићева је рекла да је на завршетку програма у години пред полазак у школу 31. маја у вртићима Центра било уписано 2.700 дјеце.

-Предшколаца смо имали 300, континуирано се сваки дан исписију предшколска дјеца, али наш капацитет је са предшколским програмом око 3.000, док је број дјеце на чекању отприлике увијек исти између 1.800 и 2.000 - навела је Куртиновићева.

Према њеним ријечима, субвенције града за боравак у приватним вртићима нису смањиле број дјеце на чекању "зато што су дјеца која већ похађају приватне вртиће само дошла по потврду да немају мјеста, тако да се листа дјеце на чекању није смањила".

Она је рекла да ће од 1. до 15. августа, како и сваке године бити расписан конкурс за упис нових малишана, додавши да ће све бити објављено на сајту Центра за предшколско васпитање и образовање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана