Од понедјељка љетни ред вожње

Д. С.
Од понедјељка љетни ред вожње

Бањалука - Љетни ред вожње у јавном градском и приградском превозу ступиће на снагу од понедјељка, 22. јуна и трајаће до 16. августа. То значи да ће број аутобуса бити сведен на минимум.

- Приликом одређивања трајања љетног режима вожње прикупљени су подаци о завршетку текуће школске године, часовима који морају бити надокнађени, припремним активностима за почетак нове школске године, почетку нове школске године, као и сезони годишњих одмора - рекли су у Одјељењу за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја.

Подсјетили су да организација система јавног превоза путника на подручју града функционише са два режима одржавања реда вожње и то зимским и љетним.

Што се тиче градског превоза у "Аутопревозу", до промјена ће, али само у повећим временским размацима, доћи на линијама 10 Аутобуска станица - Обилићево, 13 Лазарево - Обилићево и 17 Обилићево - Нова болница. Међутим, у приградским линијама неће бити много измјена, углавном је ријеч о школским поласцима. У "Бочац турсу" кажу да искључују дио аутобуса за приградска насеља који су возили дјецу у школу и назад и због тога нема потребе да саобраћају.

У предузећима "Павловић турс" и "Централ компани" истакли су да ће љетни ред вожње бити исти као и протеклих година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана