Од донатора 1,6 милиона марака за развој града

В. П.
Од донатора 1,6 милиона марака за развој града

Бањалука - Градске власти су у протеклих пола године кроз конкурисање за донаторска средства обезбиједиле више од 1,6 милиона КМ, које ће бити усмјерене у развој града.

Потврдили су ово у Градској управи и додали да је од међународних донатора обезбијеђено финансирање пет пројеката.

- За њих је одобрено око 1,2 милиона КМ, а у тај износ је укључено и учешће града од 700.000 КМ. Ради се о изградњи инфраструктуре у Пословној зони Рамићи, изради софтвера за наплату комуналне накнаде, регионални програм локалне демократије, у оквиру којег се обезбјеђује подршка за пројекте удружења грађана, уређење потока Јуларац и Подстранац те за израду пројекта уређења водотока и корита ријеке Врбас - навели су у Градској управи.

Напоменули су да су значајна средстава обезбијеђена и за изградњу и обнову дјечјих игралишта уз помоћ друштвено одговорних компанија.

- Малишани су добили три игралишта, а потписани су уговори за изградњу још шест. Донирано је око 350.000 КМ, а очекује се да би до краја године та цифра могла премашити 500.000 КМ. Очекивања су да ће град до краја ове акције добити најмање 15 нових или реконструисаних игралишта - навели су у Градској управи.

Казали су да је и компанија "Аграм" донирала 50.000 КМ за опремање вртића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана