Од данас скупљи јавни превоз у Бањалуци

ГС
Од данас скупљи јавни превоз у Бањалуци

БАЊАЛУКЕ – На подручју града Бањалука од данас се примјењује нови цјеновник за јавни градски и приградски превоз, па грађани Бањалуке плаћају скупље карте.

Појединачна карта у градском превозу кошта 2,30 КМ, док ће грађани за јединствену радничку мјесечну карту морати да издвоје 78 КМ, а више су и цијене за остале категорије.

Поскупљење је резултат одлуке бањалучке скупштине да подржи нови цјеновник који је предложио градоначелник Драшко Станивуковић. Претходно су одбијени амандмани Клуба одборника СНСД на овај цјеновник према којима је, између осталог, тражено да Град издвоји пола милиона КМ мјесечно за јавни превоз.

Град ће плаћати мјесечне карте за неколико категорија становништва.

Истовремено, у Сарајеву је карта јефтинија. Цијена појединачне карте за једну зону у Сарајеву износи 1,40 КМ, умјесто досадашњих 1,60 КМ и примјењиваће се до 31. децембра 2022. године, док цијена јединичне карте за комерцијалну линију остаје иста и износи двије КМ.

Ово је одлучено на јулској сједници Владе Кантона Сарајево када је донесена одлука и потписан споразум између Владе, Центротранса и ГРАС-а.

Такође, за плаћање аутобуске карте путем бесконтактне картице или Е-карте утврђен је јединствени износ од пет одсто попуста. Поред смањења цијене аутобуске карте за једну зону, ђацима и студентима који посједују субвенционисани купон мјесечне карте за мјесец јуни или мај 2022. године, продужава се важење купона за мјесец јули и аугуст 2022. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана