Од 16. марта бесплатно одлагање крупног отпада

Srna
Од 16. марта бесплатно одлагање крупног отпада

БАЊАЛУКА - Прољећна акција чишћења и уређења града Бањалука биће спроведена од 16. марта до 5. априла, када ће Бањалучани моћи да се без накнаде ријеше крупног отпада, најављено је из градског Одјељења за комуналне послове.

Акција прикупљања крупног отпада из домаћинстава одвијаће се према утврђеном плану, у сарадњи са представницима мјесних заједница и извођачима радова.

Начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар рекао је Срни да је ово прилика да се грађани бесплатно ријеше крупног отпада, старог намјештаја, бијеле технике и других непотребних ствари из свог домаћинстава.

Билчар је истакао да ће отпад бити одлаган на тачно одређеним мјестима у свакој мјесној заједници, те да је планирано да у овој акцији буде прикупљена што већа количина крупног отпада, осим грађевинског.

"Отпад ће бити одлаган у постављене контејнере запремине пет метара кубних, као и на друга мјеста приступачна возилима за одвоз. Акција ће бити реализована у сарадњи са грађанима, школама, установама и удружењима, а уз координацију са мјесним заједницама и предузећима која ће одвозити одложени отпад", појаснио је Билчар.

Он је нагласио да је главни циљ акције прикупити и изнијети што више крупног отпада, смећа из ријека и потока, као и свих других врста отпада које оптерећују и загађују животну средину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана