Обустављена изградња кружне раскрснице између „Екватора“ и тврђаве Кастел

Јасмина Салопек
Foto: Ј. Салопек

БАЊАЛУКА - Радови на кружној раскрсници између „Екватора“ и тврђаве Кастел у Бањалуци су обустављени, а Републичка управа за инспекцијске послове Републике Српске градилиште је oбиљежила црвеном траком.

Инспекција је забранила извођење радова на "раскрсници Булевара цара Душана и улица Краља Петра Првог Карађорђевића, Здравка Челара и Теодора Колокотрониса јер се изводе без претходно прибављене грађевинске дозволе".

Портпарол Инспектората Републике српске Душанка Макивић рекла је да су радови обустављени оног дана када је градоначелник Драшко Станивуковић добио рјешење о обустави.

-Данас су инспектори мјесто само обиљежили траком која у потпуности обуставља радове- рекла је Макивићева.

Инспекција је раније наредила  Граду Бањалуке рушење кружне раскрснице. Градоначелник Бањaлуке Драшко Станивковић рекао је 23. октобра да је допис за њено рушење стигао 20. октобра и да у њему стоји да је град као инвеститор дужан ову раскрсницу довести у првобитно стање.

Рекао је да је план да раде још брже и да је процјена да ће радови бити готови од 5. до 15 новембра.

-Ми смо на ово рјешење уложили жалбу гдје смо јасно навели да рјешење од инспекције није у складу са Законом - казао је тада Станивуковић додајући да их нико неће зауставити у градњи тамо гдје је већ уложен новац.

Градња је почела у септембру.

Градски менаџер Бојан Кресојевоћ рекао је за "Глас" да ће се Градска управ о обустави огласити у току дана док утврде стање на терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана