“Оброк љубави” чека ребаланс

Александра Тодоровић
“Оброк љубави” чека ребаланс

БАЊАЛУКА - Представници Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града у петак су најавили могућност ребаланса градског буџета ради издвајања више новца јавној кухињи “Оброк љубави” и Удружењу грађана “Мозаик пријатељства”.

Потврдио је ово шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Драгослав Топић и додао да ће са коалиционим партнерима тражити повећање средстава на годишњем нивоу за рад јавне кухиње овог хуманитарног удружења.

- Потребно је направити реалну анализу средстава која су неопходна за нормално функционисање јавне кухиње - казао је Топић за “Глас Српске”.

Истакао је да ће разговарати са предсједником удружења Мирославом Субашићем о потребном износу и сачекати да приједлог стигне на одборничке клупе.

- Настојаћемо да нађемо неки модус који би представљао бар пола износа од 100.000 КМ, о којем смо разговарали, а који им је заиста потребан како се донатори више не би морали укључивати у њихов рад - истакао је Топић.

Додао је да је он овим поводом у име клуба “Мозаику пријатељства” уручио донацију основних животних намирница.

- Донирали смо поврће, уље, брашно, со и одређену количину месних прерађевина, односно све производе који су неопходни за свакодневну припрему оброка за више од 600 корисника - казао је Топић.

Истакао је да град издваја недовољна средства када је у питању рад овог удружења.

- Клуб СНСД-а ће заједно са коалиционим партнерима, чим добијемо приједлог ребаланса буџета града, амандмански инсистирати да буду повећана средства за рад ове јавне кухиње - истакао је Топић.

Члан удружења “Мозаик пријатељства” Смиљка Сладојевић рекла је да ово удружење има око 1.300 корисника и да им је свака донација добродошла.

Предсједник удружења “Мозаик пријатељства” Мирослав Субашић казао је за “Глас Српске” да су одборници изашли у сусрет овом удружењу јер се поново суочавају са несташицом намирница за рад јавне кухиње.

- Добили смо богату донацију прехрамбених намирница за нашу јавну кухињу како бисмо свим својим корисницима могли обезбиједити оброке. Договорили смо се да на идућем скупштинском засједању буде изнесен приједлог за повећање средстава која се издвајају на годишњем нивоу за рад овог удружења - закључио је Субашић.

Недовољан износ

 Подсјећамо да је нова градска администрација ове године за рад хуманитарног удружења “Мозаик пријатељства” повећала средства за 1.500 КМ, тако да сада добијају 9.500 КМ на годишњем нивоу.

Субашић је раније истакао да је ово удружење прошло кроз пандемију, било на услузи свим народима на овим просторима не правећи никакву разлику, те да су очекивали веће поштовање, односно већи углед и бољи третман од Градске управе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана