Обновљена подручна школа у Дракулићу

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Подручна школа у бањалучком насељу Дракулић добила је нову фасаду и спољну столарију, у оквиру велике акције обнове и изградње 17 бањалучких школских и предшколских објеката, вриједне 6,5 милиона КМ, наводе из градског Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт.

"Санирана је и кровна конструкција и постављене су подне керамичке облоге", навели су из Одјељења и истакли да ђаци и наставници сада имају много боље услове за рад.

Из овог одјељења наводе да је у оквиру овогодишње обнове школа у току реализација највећег појединачног пројекта из овогодишње обнове - утопљавање Основне школе /ОШ/ "Змај Јова Јовановић", за шта је кроз пројекат енергетске ефикасности обезбијеђено нешто више од милион КМ.

Обимни радови трају и на ОШ "Бранко Ћопић" у насељу Борик, за шта је, такође, кроз пројекат енергетске ефикасности, обезбијеђено око 700.000 КМ, саопштено је из бањалучке Градске управе.

Радови планирани за ову годину већ су окончани на школи у Павловцу, гдје је замијењена вањска столарија и санирани санитарни чворови, затим на школи у Стричићима, која је уз столарију, добила и обновљену фискултурну салу, док је Економска школа добила нову столарију у сутерену школе, са укљученом адаптацијом кабинета за практичну наставу.

Из Градске управе Бањалука истичу да је у оквиру плана за ову годину приведена крају градња спортске дворане ОШ "Бранко Радичевић" у насељу Старчевица, за шта је издвојено 950.000 КМ, а данас почиње и градња дворане у ОШ "Свети Сава" у насељу Лауш.

Овогодишњим планом обнове обухваћена је и ОШ "Бранислав Нушић" и у току је поновљени поступак јавне набавке за замјену столарије на старом објекту школе.

"Свеукупно, 6,5 милиона КМ биће издвојено ове године за реконструкцију или градњу 17 школских или предшколских објеката", нагласили су из Градске управе Бањалука.

Из бањалучке Градске управе наводе да су средства обезбиједили град, Свјетска банка кроз пројекат енергетске ефикасности који спроводи Министраство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, Министарство просвјете и културе Републике Српске, УНДП, те владе Србије и Јапана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана