Обновљен вртић “Први кораци” у насељу Старчевица: Топле просторије за смјештај 48 малишана

Маја Станојевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Обнова и уређење вртића “Први кораци” у насељу Старчевица, завршена је јуче, а на објекту је промијењена вањска столарија, санитарије, те комплетно реновирана кухиња.

Новац за обнову и уређење објекта, који дјелује у оквиру Центра за предшколско васпитање и образовање, обезбиједила је Амбасада САД у БиХ.

Амбасадор САД у БиХ Ерик Нелсон казао је да је објекат у смислу енергетске ефикасности обновљен од средстава хуманитарне помоћи Европске команде Америчких војних снага.

- Од новца којим смо располагали заиста смо успјели да покријемо велики и значајан пројекат, с обзиром на то да смо имали велику помоћ и Инжењеријског батаљона Оружаних снага БиХ - нагласио је Нелсон.

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић захвалила је Америчкој амбасади у БиХ и амбасадору Нелсону на разумијевању за најмлађу популацију те нагласила да је за будуће нараштаје нарочито важно што је урађено “утопљавање” објекта.

- Још 2019. утрошили смо средства која смо добили од донације Америчке амбасаде од 15.000 долара. С обзиром да је инжењерија Оружаних снага БиХ бесплатно изводила радове, та донација је заправо већа - истакла је Куртиновићева. Додала је да ће у овом вртићу бити смјештено 48 малишана.

Додала је да је промијењена столарија, санитарије, те је комплетно реновирана кухиња.

Начелник одјељења за Цивилно-војну сарадњу Заједничког штаба ОС БиХ, Фахир Жилић казао јер да је ово важан пројекат Оружаних снага.

- Ријеч је о наставку изузетно плодоносне сарадње између оружаних снага и Америчке амбасаде. Ово је добар примјер сарадње унутар БиХ и међународне сарадње које спроводи Амбасада САД заједно са Оружаним снагама БиХ - казао је Жилић. 

Објекти за санацију

Директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић нагласила је да у насељу Борик постоје још два велика објекта, које је потребно санирати.

- У вртићу “Наташа” требало би да се санира столарија, док је у вртићу  “Плави чуперак” неопходно обавити комплетну санацију објекта - рекла је Куртиновићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана