Обнова вртића “Невен” и “Наша дјеца” у оквиру пројекта “Енергетска ефикасност”: Топлије просторије за игру и дружење

Александра Тодоровић
Обнова вртића “Невен” и “Наша дјеца” у оквиру пројекта “Енергетска ефикасност”: Топлије просторије за игру и дружење

БАЊАЛУКА - Обнова вртића “Невен” у насељу Обилићево, у оквиру пројекта “Енергетска ефикасност”, тече планираном динамиком, а истовремено траје и реконструкција вртића “Наша дјеца”.

У Одјељењу за комуналне послове потврдили су да је, између осталог, до сада на објекту “Невена” замијењена столарија.

- Завршена је котловница и замијењени су вентили на радијаторима. У току је израда фасаде - нагласили су из Одјељења за комуналне послове.

Вртић “Наша дјеца” датира из седамдесетих година прошлог вијека, а први пут, ради се велика обнова овог објекта, на којем тренутно мијењају столарију.

- По окончању радова на подизању енергетске ефикасности ова два предшколска објекта, неколико стотина малишана и њихови васпитачи добиће далеко боље услове за боравак. Обнова вртића “Наша дјеца” коштаће 459.000 КМ, а вртића “Невен” 466.000 КМ - истакли су у Одјељењу за комуналне послове.

Вршилац дужности директора Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић казала је за “Глас Српске” да је у току изградња вртића у насељу Петрићевац, у којем ће бити смјештено 100 малишана. Вртић ће бити дио вишенамјенског објекта вриједног више од два милиона КМ. Радови су почели у новембру прошле године у оквиру инвестиционог циклуса “Бањалука се гради”.

- Петрићевац је насеље које ће засигурно добити много отварањем првог вртића те сматрам да ће ова инвестиција знатно унаприједити ову мјесну заједницу - рекла је Куртиновићева.

Додала је да је у плану изградња вртића у Врбањи површине 440 квадратних метара, који ће бити смјештен поред школе у овом насељу. С обзиром на то да ово подручје граничи са Дебељацима, у вртић ће ићи малишани из оба насеља.

И Куљани би идуће године требало да добију први јавни вртић.

- Нови вртић у Куљанима биће смјештен у просторијама некадашње школе, која је претходно била девастиран објекат, а која располаже простором од 465 квадратних метара. За потребе отварања вртића овај простор биће у потпуности реконструисан и прилагођен новој намјени - рекао је предсједник Савјета мјесне заједнице Куљани Јовица Томић. Додао је да ће у новом вртићу бити обезбијеђен смјештај за око 90 полазника, подијељених у по двије јасличке и вртићке групе.

Конкурс

Центар за предшколско васпитање и образовање објавио је јавни конкурс за пријем 475 малишана, од чега је планирано да њих 386 од једне до шест година буде уписано у цјелодневни боравак, а 89 дјеце од три до шест година у полудневни боравак.

- Након дуже паузе и престанка рада због пандемије сматрам да је потребно да се дјеца врате у вртиће - рекла је Јелена Куртиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана