Обнова Суботичке улице рјешава бројне проблеме бањалучког насеља Шарговац

Јана Кезић
Обнова Суботичке улице рјешава бројне проблеме бањалучког насеља Шарговац

БАЊАЛУКА - Мјештани Шарговца ускоро би требало да добију боље услове живота захваљујући обнови Суботичке улице, чиме ће бити ријешен један од горућих инфраструктурних проблема у овом дијелу града.

Након многобројних апела, у септембру је почела реконструкција Суботичке улице, за шта ће из градске касе бити издвојено 1,5 милиона марака. Реализација пројекта обухвата реконструкцију саобраћајнице, што подразумијева изградњу тротоара, коловоза, аутобуских ниша и оборинске канализације.

Одборник Социјалистичке партије Српске (СПС) Дарко Милошевић, који је у неколико наврата захтијевао од надлежних да ријеше проблем у Суботичкој улици, похвалио је чињеницу да је град коначно препознао проблем и уважио захтјеве одборника и грађана. Истакао је да десетак година траје борба за санацију те улице.

- Више пута сам као одборник, али и као грађанин који живи у Шарговцу, тражио да се ово питање што прије ријеши, јер поред тога што имамо проблем са дотрајалом и неусловном саобраћајницом, проблем представља и безбједност учесника у саобраћају, а посебно дјеце која тим путем иду у школу - казао је Милошевић за “Глас Српске”.

Предвиђени рок за реконструкцију те саобраћајнице је, како каже, шест мјесеци, а извођач радова су “Козара путеви”.

- Радови за сада не иду планираном динамиком, а с обзиром на то да нам се ближи зимски период, у име мјештана молим надлежне институције и извођаче радова да се максимално посвете реализацији започетог посла. Изградњом саобраћајнице, осим у Шарговцу, биће растерећен саобраћај и у Дракулићу, јер повезује ова два насеља. Свима ће бити лакше кад се радови заврше - рекао је Милошевић.

С друге стране, градски менаџер Бојан Кресојевић каже да се радови одвијају планираном динамиком те истиче да је вриједност тендера за реконструкцију саобраћајнице у Суботичкој улици са инфраструктуром 1,5 милиона марака.

- Радови су почели 6. септембра и према извјештајима надзорних инжењера са терена, одвијају се планираном динамиком, а од временских прилика зависи да ли ће до краја бити онако како је планирано - казао је Кресојевић.

Истакао је да су на лицу мјеста, када су почели радови, најавили и то да ће у наредном периоду планирати и наставак ове саобраћајнице.

- С обзиром на то да имамо лијеви крак према хотелу “Гранд” који није реконструисан, у плану је реконструкција, али за то ћемо тражити простор кроз наредне буџете - рекао је Кресојевић.

Суботичка улица је главна саобраћајница кроз насеље и на њу се вежу споредне, приступне саобраћајнице. Она истовремено омогућава и приступ низу пословних, али и индивидуалних стамбено-пословних објеката, те ће по завршетку реконструкције бити знатно олакшана свакодневица мјештана овог насеља.

Билећка улица

На радост мјештана Билећке улице, започети су радови којима ће домаћинствима у овој улици бити омогућен бесплатан прикључак на канализациону мрежу.

- Почели смо са реализацијом пројекта бесплатног прикључивања на канализациону мрежу у Билећкој улици - рекао је градоначелник Драшко Станивуковић подсјетивши да су претходно мјештани ове улице добили и бесплатан прикључак за воду те на тај начин остварили значајне уштеде. Станивуковић је такође најавио да ће, након завршетка радова на канализационој мрежи, мјештани ове улице добити и нови асфалт.

- Након комплетно завршеног пројекта приступићемо асфалтирању улице и на тај начин мјештанима обезбиједити сву потребну инфраструктуру коју одавно заслужују - рекао је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана