Објављена ранг-листа за додјелу стипендија: Подршка за стотину најуспјешнијих студената

А. Т.
Објављена ранг-листа за додјелу стипендија: Подршка за стотину најуспјешнијих студената

БАЊАЛУКА - Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт објавило је у уторак ранг-листу студената којима је одобрена градска стипендија, по основу успјеха на студију.

Укупно 100 студента остварило је право на стипендију по овом основу. Комплетна ранг-листа је објављена на огласној табли у приземљу зграде Градске управе. Према подацима одјељења, на конкурс за додјелу стипендија града студентима првог циклуса на високошколским установама у академској 2020/2021. години пристигло је 457 захтјева, којима су конкурисали за једну од три врсте стипендија.

Позитивно је ријешено 397 захтјева и то 100 по основу успјеха, 251 по социјалном статусу и 46 из категорије дефицитарних занимања.

Студенти су могли да конкуришу за три врсте стипендија, према социјалном статусу, за дефицитарна занимања и на основу успјеха на студију. Највећа подршка је предвиђена за студенте који су изабрали неке од дефицитарних звања, која мјесечно износи 250 КМ, док је за остале студенте 130 КМ. Према подацима овог одјељења, на конкурс за додјелу стипендија студентима првог циклуса на високошколским установама у академској 2019/2020. години пристигао је укупно 391 захтјева студената, који су конкурисали за једну од три врсте стипендија. Слиједи обрада захтјева и израда рјешења о додјели стипендија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана