Објава на шеталишту поред Врбаса ће вас добро насмијати

srpskainfo.com
Објава на шеталишту поред Врбаса ће вас добро насмијати

Није Бањалука једина специфична у БиХ по немару грађана, па чак и представника власти, према, како се то раније називало, друштвеном власништву, али је, због своје величине и бројних гостију, реално огледало наше културе.

Уништене надстрешнице на аутобуским стајалиштима, поломљено тек засађено дрвеће, поплављени потходници и кружни токови, разваљене клупе, аутобуси без климе, рупе на путевима, смеће на сваком кораку… само су дио ружне слике која највише говори о нама.

И када се нађе неко ко учини тако малу позитивну ствар као што је постављање термометра на шеталишту поред Врбаса појави се неко ко ће тај исти термометар разбити!

Такво понашање се може дефинисати једино обијешћу и хулиганством, али је неименовани Бањалучанин одлучио да не одустане и да се бори на свој начин.

Наиме, он је поставио упутство за нормалне и психички болесне, којим је потоњима, уколико умију да читају, објаснио чему служи термометар.

Ко и сада буде себе видио у другој групи и одлучи да уништи нешто што је за опште добро, не треба га ипак осуђивати. Сјетимо се само генијалне реченице Илије Чворовића у „Балканском шпијуну”, који је на изражену сумњу у његово психичко стање одговорио: „Није лијепо, Јаковљевићу, да будем луд, а да то не знам”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана