Обезбијеђено више од 400 пакетића, акција још траје

Срна
Обезбијеђено више од 400 пакетића, акција још траје

БАЊАЛУКА - Удружење породица са четворо и више дјеце "Четири плус" из Бањалуке обезбиједило је до сада више од 400 новогодишњих пакетића за своје чланове, те позвало све који су у могућности да помогну акцију која траје до православног Божића.

Предсједник Удружења Јован Радовановић рекао је Срни да је акција почела крајем новембра и да им је циљ да обезбиједе пакетиће за свако дијете у Удружењу.

Он каже да Удружење има више од 850 породица са четворо и више дјеце и стално пристижу нови чланови, тако да им је потребно најмање 1.000 пакетића.

Радовановић је рекао да им је хуманитарна организација "Адра" из Њемачке, са којом сарађују десетак година, донирала највише пакетића, чак 250.

Он је навео да Удружење традиционално уручује никољданске и новогодишње пакетиће и да планирају, ако буду у могућности, да старосна граница за примање пакетића буде 10-11 година.

"Рачунамо да имамо више од 1.000 дјеце те старосне доби. Ако не успијемо, онда ћемо морати смањивати старосну доб за додјелу пакетића", рекао је Радовановић.

Он је додао да су акцију помогли и донатори који не желе да се јавно промовишу, те да се очекује у наредном периоду помоћ сараднице Удружења из Аустрије Мирјане Јотановић, мајке четворо дјеце.

"Она низ година учествује у акцијама прикупљања пакетића у Аустрији, као и матурских одијела и хаљина, те у осталим хуманитарним акцијама и прати рад Удружења", каже Радовановић.

Он је рекао да је Градско позориште "Јазавац", као и у претходне четири године, изашло у сусрет Удружењу, те ће подјела пакетића бити уприличена 27. децембра у 10.00 часова уз пригодну представу.

Радовановић је навео да већина родитеља чланова Удружења није запослена и да их 70 одсто није у могућности да дјеци обезбиједи пакетиће, те позвао све који су у могућности да помогну.

Према његовим ријечима, сви који желе помоћи могу се јавити у просторије Удружења "Четири плус" на адреси Петра Рађеновића 25 и на бројеве телефона 051/304-333 и 065/855-370.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана