Обезбијеђено више од 400 пакетића, акција “Четири плус” још траје

Срна
Обезбијеђено више од 400 пакетића, акција “Четири плус” још траје

БАЊАЛУКА - Удружење породица са четворо и више дјеце “Четири плус” из Бањалуке обезбиједило је више од 400 новогодишњих пакетића за своје чланове, а акција прикупљања још траје, па су позвали све који су у могућности да помогну.

Предсједник Удружења Јован Радовановић рекао је Срни да је акција почела крајем новембра и да им је помогла хуманитарна организација “Адра” из Њемачке која је обезбједила највише, 250 пакетића.

Он је додао да су акцију помогли и Центар музичких инструмената и студијске опреме “Артист” из Бањалуке, предсједник Скуштине града Бањалука Младен Илић и члан Удружења “Четири плус” Сандра Шпирић.

“Људи из Републике Српске који раде у Аустрији рекли су да су прикупили средства за 120 пакетића и да ће доћи 30. и 31. децембра”, истакао је Радовановић.

Удружење има више од 800 породица са четворо и више дјеце и ове године је добило више од 20 нових чланова, па им је потребно око 1.000 пакетића.

Радовановић је нагласио да већина родитеља, чланова удружења, није запослена и да 70 одсто њих није у могућности да малишанима купи пакетиће.

“Вјерујем да има људи доброг срца који ће нам помоћи да обрадујемо наше најмлађе чланове, као и претходних 14 година”, истакао је Радовановић.

Подјела пакетића планирана је у посљедњој седмици децембра, а ако буду у могућности намјера је да један дио подијеле Бронзаном Мајдану, Агином селу и Поткозарју.

Циљ је да се за свако дијете у Удружењу обезбиједе пакетићи, па је Радовановић позвао све који су у могућности да помогну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана