О Топлани у наставку сједнице 6. фебруара

В. П.
О Топлани у наставку сједнице 6. фебруара

Бањалука - Скупштина града је првог дана шесте сједнице која је завршена у уторак размотрила и усвојила 25 тачака дневног реда од предвиђених 39.

 Наставак засједања је планиран за понедјељак, 6. фебруар, у девет часова а тада би одборници између осталог требало да разматрају двије тачке које се односе на набавку мазута за завршетак ове сезоне гријања те о модалитетима реструктурирања "Топлане".

На поподневном дијелу засједања одборници су у уторак највише пажње посветили програмима уређења грађевинског земљишта и заједничке комуналне потрошње.  У излагањима су изнијели приједлоге и сугестије које се односе на растерећење саобраћаја, могућности изградње надземних и подземних паркинга, дјечијих игралишта те тоалета на паркинзима.

Први дана засједања је у 17 часова закључио предсједник Скупштине града Будимир Балабан што је изазвало негодовање дијела опозиције који су тражили да се сједница настави.  Пошто њихов приједлог није прихваћен одборници Зоран Талић (ПДП) и Владимир Мирошљевић (НДП) су прије гласања напустили салу а Драшко Станивуковић (ПДП) је у знак протеста све вријеме гласања стајао.

Балабан је појаснио да је редован рад Скупштине града према пословнику до 17 часова.

- Дневни ред који смо имали иза себе је био исцрпљујући за одборнике, а с обзиром на број тачака ионако нисмо могли привести засједање крају. Због тога смо одлучили да закажемо ново засједање - казао је Балабан. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана