Промоција "Нушићијаде" у Бањалуци 19. јуна

ГС
Промоција "Нушићијаде" у Бањалуци 19. јуна

БАЊАЛУКА - Туристичка организација општине Ивањица промовисаће у Бањалуци фестивал "Нушићијада" који ће се одржати 19. јуна у Музичком павиљону (Стакленац) у парку Петар Кочић.

Организатор догађаја је Туристичка организација Ивањица, а промоцију ће подржати генерални конзул Генералног конзулата Републике Србије у Бањалуци  Милош Вујић.

„Нушићијада“ је традиционална културна манифестација која се бави ликом и дјелом великог писца и визионара, најзначајнијег српског комедиографа, Бранислава Нушића којег ће нам представити познати српски глумац Милан Милосављевић.

Модел фестивала комбинован је од многобројних културних садржаја(музичких концерата, представа, изложби) и сваке године привлачи све већи број гостију.

Приређује се дефиле више стотина костимираних грађана, дјевојака у дугим хаљинама са сунцобранима у рукама и мушкараца у фраковима и са цилиндрима, саопштиле су туристичке организације Ивањице и Бањалуке.

Овогодишња Нушићијада која ће се одржати од 26.до 28. августа 2022. у Ивањици биће обиљежена и посебним јубилејом - 45-том годишњицом од првог приказавања култне серије „Више од игре“ која је снимана у Ивањици.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана