Нову годину многи Бањалучани дочекују у Будви и метрополама

Јасмина Перишић
Нову годину многи Бањалучани дочекују у Будви и метрополама

Бањалука - Велики број Бањалучана дочекаће Нову 2017. годину у некој од европских метропола - Будимпешти, Бечу или Прагу, а краљица туризма на Јадрану, Будва, традиционално је једна од најпожељнијих дестинација за провод у најлуђој ноћи.

Потврдили су то у градским туристичким агенцијама, уз напомену да су новогодишњи пакет аранжмани углавном распродати.

- Веома је тражена Будва, гдје ће за дочек на тргу наступити Жељко Јоксимовић, а за репризу нове године 1. јануара, између осталих извођача, биће и популарна група "Парни ваљак", као и пјевач Сергеј Ћетковић. Два полупансиона у Будви коштају 195 КМ - рекла је менаџер продаје у Туристичкој агенцији "Смиљић" Драгана Рачић.

Додала је да је након Будве најтраженија Будимпешта, те да све њихове туре крећу аутобусом из Бањалуке.

- То је повољан аранжман за млађу популацију који кошта 65 КМ. У понуди је само једнодневна посјета, која подразумијева панорамско разгледање града и дочек Нове године у Будимпешти. У престоницу Мађарске креће се 31. децембра ујутро, а враћа се у јутарњим часовима 1. јануара - казала Рачићева.

И у Агенцији "Цептер паспорт" кажу да су најтраженије новогодишње дестинације Будва и Будимпешта.

- Имамо ми и разних других аранжмана, али ово је нешто што омладину највише занима због повољније цијене - рекла је службеник агенције Јасминка Андрић.

Мирела Јовановић из агенције "Себастијан" каже да Бањалучани код њих послије Будве најчешће бирају Беч.

- Аранжман са превозом и смјештајем у Будви у хотелу "Лоза" од 30. децембра до 2. јануара кошта 195 КМ. За два ноћења са доручком у Бечу треба издвојити 333 КМ. Затим слиједи Праг, за који се полази аутобусом из Загреба, а два полупансиона у чешкој престоници коштају 209 евра - рекла је Јовановићева.

Студент Саша Матошевић каже да ће са другом по други пут новогодишњу ноћ провести у Будимпешти.

- Били смо и прошле године и јако нам се свидјело. Истина је да је било хладно, јер се нисмо добро утоплили, али ове године ћемо бити паметнији јер унапријед знамо шта нас чека. Лијеп је град и није много скупо - испричао је Матошевић.

"Царска Русија"

Јасминка Андрић из агенције "Цептер паспорт" истиче да не мањка заинтересованих ни за аранжман "Царска Русија" .

- Аранжман који обухвата обилазак Москве и Санкт Петербурга, од 30. децембра до 6. јануара, са авио-превозом из Београда кошта 1.079 евра. Иако таксе од 160 евра нису урачунате у цијену, има доста заинтересованих за овај аранжман. На овакве дестинације путују углавном млађи људи или парови средњих година - рекла Андрићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана