Новогодишња чаролија за све генерације

Невена Бунић
Новогодишња чаролија за све генерације

Бањалука - Град је за предстојеће празнике припремио богат културно-забавни програм на отвореном за све генерације, па ће тако најмлађи 31. децембра у 11 часова прославити Дјечију нову годину на Тргу Крајине, а од 20 часова почеће обиљежавање Међународне нове године.

- Ово је до сада најбогатији програм у протеклих неколико година. Покушавамо да конкуришемо градовима у окружењу који више улажу и дуже времена припремају програм - рекао је јуче градоначелник Бањалуке Игор Радојичић на конференцији за новинаре.  

Он је нагласио да су у граду припремљени велики догађаји и прије новогодишњих празника, али и послије, током јануара. Бањалучани и гости тако ће уживати у концерту групе "Легенде", који ће бити одржан поводом обиљежавања Дана Републике, 9. јануара, као и у пјесмама групе "Бијело дугме", која ће концерт одржати 13. јануара поводом Православне нове године.

- У граду је пуно туриста, а с обзиром на то да је ово вријеме празника, сигурно је и више људи из дијаспоре. Зато је град настојао да припреми богат програм за суграђане и све посјетиоце, те да град буде овако лијеп и уређен - рекао је Радојичић.

Најмлађи ће Нову годину прославити уз дјечији хор "Врапчићи", вокалне солисте "Звјездице", плесне групе и Дједа Мраза.

Забавни програм за најлуђу ноћ почиње у 20 часова наступом Лукијана Ивановића. Од 21 час наступиће Душан Свилар, потом од 22 часа Александра Радовић и од 23.30 часова Тијана Дапчевић са бендом, док ће у поноћ бити приређен ватромет.

Радојичић је нагласио да је богат празнични програм припремљен у сарадњи Градске управе, Туристичке организације и Културног центра Бански двор, уз помоћ компанија "м:тел", агенција "Акваријус" и "Минт", "Електрообнове" и других.

Извршни директор за продају и маркетинг компаније "м:тел" Ђорђе Мишић рекао је да је ова компанија често стајала иза града Бањалуке, у којем је и сједиште компаније.

- Бањалука коначно добија прославу какву заслужује највећи град Републике и "м:тел" је тим поводом подржао догађаје који ће бити организовани на отвореном - нагласио је Мишић.

Издвајања

За обиљежавање Нове године и друге манифестације у наредним данима, те празнично украшавање града, Градска управа је издвојила 36.000 КМ, а остатак спонзори.

До 15. јануара угоститељски објекти у граду ће имати продужено радно вријеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана