Ново игралиште у бањалучком насељу Обилићево

nezavisne.com
Ново игралиште у бањалучком насељу Обилићево

Бањалука - Малишани у Улици Старине Новака у насељу Обилићево 2 идући мјесец добиће ново дјечје игралиште.

Игралиште ће донирати компанија "Хемофарм", а градоначелник Игор Радојичић и Биљана Марковић, директорица бањалучког "Хемофарма", јуче су потписали уговор о донацији, вриједности 40.000 КМ.

Потписивањем овог уговора настављена је велика акција изградње и реконструкције дјечјих игралишта, коју град спороводи заједно са друштвено одговорним компанијама.

"Досад смо потписали уговоре са шест компанија, а изграђена су три дјечја игралишта. Захваљујем компанији 'Хемофарм', која је и овај пут показала своју друштвену одговорност, јер је ово једна од бројних акција с различитим институцијама, а у којима учествује 'Хемофарм'", рекао је Радојичић.

Додао је да град има око 60 локација на којима могу да се граде дјечја игралишта. Биљана Марковић је рекла да се "Хемофарм" одазвао позиву градоначелника да учествује у овој акцији како би помогао развој заједнице у којој егзистира.

"Друштвена одговорност је дио наше пословне филозофије, а игралиште ће бити изграђено у складу са савременим стандардима. Свјесни смо различитих потреба наше дјеце, тако да ћемо дио игралишта прилагодити и дјеци с посебним потребама", казала је Марковићева.

Додала је да не постоји љепше улагање него улагање у дјечји осмијех и истиче да би игралиште требало да буде завршено у јулу.

Дарко Милаковић, предсједник Савјета мјесне заједнице Обилићево 2, рекао је да ће мјешанима Улице Старине Новака значити много изградња дјечјег игралишта јер на тој локацији има доста младих брачних парова који имају малу дјецу, а немају адекватан простор за игру.

"Наши најмлађи суграђани добиће нови савремени простор за игру и јако је похвално што је град покренуо пројекат у којем учествују друштвено одговорне компаније", казао је Милаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана