Новим мостом из Чесме до центра

Весна Поповић
Новим мостом из Чесме до центра

Бањалука - Новоизграђени мост у насељу Чесма преко ријеке Врбање пуштен је у употребу, а мјештанима овог насеља омогућена је боља саобраћајна повезаност са остатком града.

Градоначелник Игор Радојичић и директор предузећа "Приједорпутеви" Раденко Црногорац у петак су свечано пустили у функцију нови мост, у који је уложено око 1,8 милиона марака. Радојичић је међу првима са групом мјештана прешао с једне стране обале на другу.

Подсјетио је да је град у сарадњи са Владом РС учествовао у припреми и реализацији овог пројекта.

- Циљ нам је био да становницима насеља Чесма и свим осталим грађанима до Нове године мост буде стављен на располагање и у томе смо успјели - рекао је Радојичић.

Напоменуо је да је изградњом овог моста ријешен један од већих комуналних проблема у граду.

- Мјештани Чесме неће морати више аутобусима долазити до старог моста па пресједати у други. Брже и лакше ће долазити до школе или посла - казао је Радојичић и додао да је изградња моста трајала нешто више од године.

Рекао је да је са извођачем радова, предузећем "Приједорпутеви", разговарао и у вези са процедуром уклањања старог моста који се налази одмах поред новоизграђеног.

- Морамо видјети који ће бити модалитети финансирања, али у сваком случају, он треба да буде уклоњен. Уколико је технички употребљив, може се премјестити на неку другу локацију, а која ће то бити, то је већ друго питање - навео је Радојичић.

Црногорац је рекао да је дужина новоизграђеног моста 85 метара, ширина саобраћајница је шест метара, а тротоара 2,2 метра.

- Саобраћајне карактеристике говоре да ће се овај мост користити неколико идућих деценија - казао је Црногорац.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Чесма Миладин Маличевић је рекао да ће овај мост повезати Чесму са остатком града.

- Након поплава 2014. године ово насеље је практично било одсјечено од остатка града и сада коначно можемо мало одахнути. Ипак, мјесна заједница остаје при ставу да је потребан и мост преко ријеке Врбас код "Витаминке". То је једино право рјешење, али у овом тренутку реалност је таква да је новца било само за мост преко Врбање. Надам се да ће град у будућности радити на реализацији тог пројекта - казао је Маличевић.

Мјештанин Чесме Славко Јанковић је рекао да нови мост пуно значи мјештанима овог насеља.

- Од поплава имамо пуно проблема. Да бисмо дошли до центра града морали смо возити и до 15 километара около. То сада више неће бити тако, а до центра града ћемо долазити за упола мање времена - казао је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана