Нови вртић на Старчевици: Срна отворила врата за 45 малишана

Јасмина Перишић
Нови вртић на Старчевици: Срна отворила врата за 45 малишана

Бањалука - Вртић "Срна" у насељу Старчевица од јуче је у функцији, а смјештај у новоопремљеном објекту од 200 метара квадратних нашло је 45 малишана. Грађевински радови су завршени прије више од годину, али се на отварање чекало због набавке опреме.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Наташа Радуловић рекла је да је у објекту у улици Јосипа Панчића 2 смјештено 15 малишана јасличког и 30 малишана вртићког узраста.

- Из техничких разлога смо мало каснили са отварањем вртића, али сада напокон дјеца могу уживати у потпуно уређеном простору. Ријеч је о модерном обданишту које између осталог има два улаза, нову опрему, своје двориште, а највећи квалитет су свакако васпитачи са искуством - рекла је Радуловићева.

Она је додала да је град извршио адаптацију простора који је некад био ресторан "Огњиште", али да је Центар за предшколско васпитање и образовање у уређење ентеријера утрошио 50.000 марака.

- Центар за предшколско образовање и васпитање сада броји укупно 22 вртића. Капацитети су проширени, али упркос свему на мјесто у обданишту, нажалост, још чека 1.250 малишана. Зато ћемо у наредној години настојати да смањимо листу чекања - казала је Радуловићева.

Први циљ је проширење обданишта, а према ријечима Радуловићеве, Центар ће настојати да повећа капацитет вртића "Колибри" у насељу Лазарево.

- Свим силама ћемо настојати да од "Колибрија" направимо велики објекат, који ће подмирити потребе већег дијела насеља Куљани и Лазарево. Његов капацитет ће са 250 бити проширен на 500 мјеста. План нам је и да у насељу Борик у склопу вртића "Наташа" саградимо нови објекат за још 80 до 100 малишана - рекла је Радуловићева.

Дјечак, који се представио само именом Марко, није крио одушевљење што има нове играчке и другаре у вртићу.

- Овдје је лијепо. Волим да се играм и другари су ми супер - рекао је Марко, којег нису збуниле ни бројне новинарске екипе.

Поклон

Првог дана рада вртића малишане је посјетио и одборник СНСД-а у Скупштини града Ненад Талић, који им је поклонио телевизор.

- На тај начин сам желио да допринесем још удобнијем боравку малишана у овом модерном и великом вртићу. Као мјештанин Старчевице и члан Савјета мјесне заједнице био сам један од иницијатора да буде отворено обданиште. Драго ми је да је то коначно урађено и трудићемо се да буде још више вртића у граду - рекао је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана