Нови водовод у Залужанима досањали послије 15 година

Јасмина Перишић
Нови водовод у Залужанима досањали послије 15 година

Бањалука - Почела је изградња новог водовода у Приштинској улици у насељу Дервиши на радост становника који 15 година муку муче са водом и чекају на рјешење овог проблема.

Градоначелник Игор Радојичић озваничио је почетак радова и искористио прилику да поприча са мјештанима о свим комуналним проблемима са којима се суочавају.

- Један дио кућа овдје имао је импровизоване прикључке, а један дио уопште није био на мрежи. Дужина новог водовода који ће бити изграђен је 760 метара и имаће три крака у овој улици. Вриједност радова који би требало да буду завршени у року од 30 дана је 56.000 КМ - рекао је Радојичић.

Он је нагласио да ће наредне године град покушати да ријеши и проблем расвјете у Приштинској.

- Такође ћемо, уколико не буде било имовинско-правних проблема, асфалтом спојити Подгоричку и Приштинску улицу. На ширем подручју Залужана и Куљана доста смо радили ове године. Било је ту реконструкција саобраћајница и градње нове расвјете у неколико улица. У Залужанима уз Основну школу "Јован Дучић" гради се и ново игралиште - напоменуо је Радојичић.

Милка Пантелић из Приштинске улице је рекла да у овој улици има око 50 домаћинстава, те да још не вјерује да ће коначно сви добити воду.

- Већ 15 година чекамо водовод. Воде нема никако у шест кућа док су се остали сналазили и сами прикључивали на неке изворе. Ми смо цријевом доводили воду из дворишта једног од комшија који нам је изашао у сусрет. Притисак је лош. Када почнемо да се купамо, иде скоро кап по кап. Онда ходамо по улици и молимо друге комшије да затворе славине да бисмо се окупали. О прању веша је сувишно и да причам - рекла је Пантелићева.

Додала је да у улици има пуно дјеце, те да им је проблем и расвјета, које има на само десетак стубова.

Сличног размишљања је комшиница, која није жељела да јој поменемо име.

- У Приштинској улици живим од 1970. године и плашила сам се да за живота нећу дочекати нови водовод и расвјету. Воду сам себи спровела преко пруге. Комшија и ја смо нешто импровизовали, градили шахт, то нас је коштало око 4.000 КМ. Сналазили смо се како смо знали и умјели. Убудуће ћемо имати воду, а ево добисмо обећање и за расвјету - испричала је ова пензионерка.

Путеви

Игор Радојичић је рекао да су одабрани извођачи радова за коловоз у Дванаестој куљанској улици и наставак изградње пута кроз Пријечане.

- Пут у Пријечанима је инвестиција вриједна између 600.000 и 800.000 КМ, а на тендеру је прошло предузеће "МГ Минд" - рекао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана