Но­ви во­до­вод у ули­ци Ви­да Си­мурџића

В. П.
Но­ви во­до­вод у ули­ци Ви­да Си­мурџића

Бањалука - Из­градња се­кун­дар­не во­до­во­дне мре­же у ули­ци Ви­да Си­мурџића на Ла­ушу, у ду­жи­ни од 711 ме­та­ра, по­че­ла је ју­че, пот­врди­ли су у Одјељењу за ко­му­нал­не и стам­бе­не по­сло­ве и по­сло­ве сао­бра­ћа­ја.

- Град је за ове ра­до­ве из­дво­јио 64.580 КМ, а изво­ди их пре­ду­зе­ће "Еспе­ран­ца ком­па­ни". Рок за за­врше­так ра­до­ва је 50 да­на - ре­кли су у овом одјељењу.

Под­сје­ти­ли су да је у овој го­ди­ни пла­ни­ра­но уку­пно ми­ли­он КМ за из­градњу во­до­во­дне мре­же у ви­ше на­сеља.

- Пре­дви­ђе­но је рје­ша­вање пи­тања снаб­ди­је­вања во­дом ста­но­вни­ка у ди­је­лу МЗ Оби­ли­ће­во два у на­сељу По­ток, за шта је пре­дви­ђе­но 220.000 КМ. У 2015. го­ди­ни пла­ни­ра­на је и из­градња се­кун­дар­не во­до­во­дне мре­же у на­сељу При­је­ча­ни, у огран­ку ули­ца Бла­го­ја Па­ро­ви­ћа и Липљан­ској, те нас­та­вак из­градње се­кун­дар­не во­до­во­дне мре­же у на­сељу Пис­ка­ви­ца - на­ве­ли су у овом одјељењу.

До­да­ли су да ће из буџета у 2015. го­ди­ни би­ти из­дво­је­на и сред­ства за из­градњу се­кун­дар­не во­до­во­дне мре­же дру­ге зо­не Туњице, ко­ја ни­је обу­хва­ће­на про­је­ктом снаб­ди­је­вања во­дом из кре­ди­тних сред­ста­ва КфЊ бан­ке.

- У апри­лу ове го­ди­не из­гра­ђе­на је се­кун­дар­на во­до­во­дна мре­жа у на­сељима Зрни­ћи и Ше­ве у МЗ Пис­ка­ви­ца, у уку­пној ду­жи­ни од 4.400 ме­та­ра. Град је за ове ра­до­ве из­дво­јио 189.188 КМ - ка­за­ли су у овом одјељењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана