Нови туристичко-рекреативни центар "Мањача" свечано отворен за посјетиоце

Александар Стојановић
Нови туристичко-рекреативни центар "Мањача" свечано отворен за посјетиоце
Foto: Град Бањалука | Нови туристичко-рекреативни центар "Мањача" свечано отворен за посјетиоце

БАЊАЛУКА- На простору некадашњег војног полигона око језера на Мањачи, које је временом било зарасло у коров и шибље, данас је свечано отворен туристичко-рекреативни центар "Мањача".

Градоначелник Игор Радојичић казао је да овај комплекс представља прекретницу у развоју Мањаче, јер су људи с ових простора годинама одлазили.

- Умјесто што ће људи ићи са Мањаче у град, вјерујемо да ће људи из града сада чешће долазити на Мањачу. Протеклих година радили смо и градили много, али поред инфраструктуре и комуналних послова, важно је улагати у пројекте као што је овај. Након епидемије вируса корона људи су схватили значај природе и полако јој се враћају - рекао је Радојичић.

Директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић је истакао да је пројекат плод сарадње Центра, Градске развојне агенције и Туристичке организације града.

- Успјели смо да некада запуштен простор претворимо у модеран комплекс који ће сигурно привући велики број посјетилаца. Могућности су велике и очекујемо да ће се центар развијати још више - рекао је Илић.

Директор Градске развојне агенције Марио Милановић је рекао да је на овом простору у наредном периоду планирана изградња кошаркашких и одбојкашких терена, организовање бициклистичких и мото трка и других садржаја.

- Потенцијал је огроман, а вјерујемо да ће још већи број организација узети учешће у сарадњи и развоју Мањаче као новог омиљеног мјеста за излете - казао је Милановић.

Директорица ТОБЛ-а Ирена Радојевић истакла је да се центар отвара у тренутку када је тешко реализовати путовања ван државе.

- Грађани треба да се окрену домаћим локалитетима, а центар "Мањача" је одлична локација за дневне одморе и излете - рекла је Радојевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана