Нови спој олакшава саобраћај у центру Бањалуке

Игор Пилиповић
Нови спој олакшава саобраћај у центру Бањалуке

Бањалука - Спој улица Васе Глушца и Гавре Вучковића требало би да олакша саобраћај у ужем центру града, а радови су почели захваљујући повољним временским условима.

Ипак, неки возачи страхују да би ова новина могла да направи проблем, јер излаз из Јеврејске улице није у истој равни са тим спојем.

У Градској управи су рекли да је, захваљујући повољним временским условима, изградња споја ових улица настављена прошле седмице.

- Ови радови се одвијају у складу са важећим регулационим планом и пројектом. Истим планским документом предвиђено је да се радови врше и у Јеврејској улици - рекли су у Градској управи, али нису могли прецизирати када ће се то десити.

Додали су да је један од дугорочних планова у овом дијелу града спајање улица Гавре Вучковића и Новице Церовића.

У Градској управи истакли су да ће спој између улица Васе Глушца и Гавре Вучковца обезбиједити боље услове за одвијање саобраћаја у овом дијелу града.

- Грађанима ће бити доступнији садржаји који се налазе у Јеврејској, Српској и у улици Краља Алфонса XIII. Вриједност уговорених радова износи 73.173 КМ - рекли су у Градској управи.

Радници које смо затекли на градилишту су рекли да радови теку по плану.

- Све се ради како је и планирано регулационим планом. Када се заврши овај спој, он ће имати двије коловозне траке - рекли су радници.

Возачи кажу да ће спајање улица побољшати проток саобраћаја у том дијелу града, али да би било добро проширити и улицу Гавре Вучковића.

- Овај спој улица ће умногоме растеретити саобраћај и ово је добар потез града. Сигурно је да се може још више учинити, ево, на примјер, овдје, колико знам, предвиђено је да улица Гавре Вучковића има четири коловозне траке. Када би то урадили, било би идеално и сигурно да би се смањила гужва у саобраћају - рекао је возач Милан Росић.

Возила

- На територији града регистровано је 65.000 путничких моторних возила, а укључујући аутобусе, камионе и мотоцикле, тај број се пење на 81.000. Поред свега тога, годишње се у граду евидентира 2.000 новорегистрованих возила, плус 1.200 нових возача учесника у саобраћају - рекао је предсједник Удружења за унапређење безбједности саобраћаја РС Миленко Јаћимовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана