Нови садржаји у Туристичко-рекреативном центру “Мањача”: Тропски бар и скијање на води мамац за посјетиоце

Маја Станојевић
Нови садржаји у Туристичко-рекреативном центру “Мањача”: Тропски бар и скијање на води мамац за посјетиоце

БАЊАЛУКА - Туристичко-рекреативни центар “Мањача” понудиће од 1. јула нове садржаје посјетиоцима, да би током врелих љетних дана потпуно уживали у овој природној оази.

Рекао је ово за “Глас Српске” директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић и додао да је већина планираних активности на језеру и око њега завршена, али да и даље раде на пројектима са којима ће овај простор потпуно заблистати.

- Посјетиоцима и купачима ове љетне сезоне ће уз плажу бити на располагању нови садржаји. Бар, који граде уз саму плажу, биће доступан свим туристима за освјежење током врелих љетних дана, а дјечје игралиште је већ монтирано и спремно за употребу. У току је изградња и воденог игралишта и спортских терена који ће ускоро бити доступни рекреативцима - казао је Илић.

Како је истакао, тренутно постављају јавну расвјету, а ради се и на набавци клупа и контејнера.

- Посјетиоци ће за неколико дана моћи да уживају и у адреналинским спортовима, као што је скијање на води, а цијене ће бити знатно прихватљивије него што је то случај у региону, у складу са реалним могућностима грађана - појаснио је Илић.

Поред скијања на води, за које су заинтересовани љубитељи адреналина, ту је и Школа спорта “Каспер” за најмлађе те Спортско удружење “Олимпик”.

Додао је да у уређење језера и проширење понуде улажу властита средства, али да се надају да ће сљедеће године град помоћи и дати новац за рјешење неопходне инфраструктуре.

- Канализациону мрежу, нажалост, ове године нисмо могли санирати. Као алтернативно рјешење инсталирали смо покретне тоалете. До краја године планирамо да завршимо изградњу три блока санитарних чворова те кабина за пресвлачење и тушева - рекао је Илић.

Бањалучанин Марко Т. каже да је језеро на Мањачи одлично мјесто за бијег од градске гужве и врућине.

- На Мањачу долазим да уживам у природи и рекреацији, а нестрпљиво чекам и скијање на води, јер сам љубитељ адреналинских спортова - рекао је Марко.

“Крајишка кућа”

Драшко Илић је казао да “Крајишка кућа”, која је у надлежности Центра за развој пољопривреде и села, ради пуном паром.

- У периоду када су многи привредни субјекти имали смањене активности због пандемије вируса корона, “Крајишка кућа” је разноврсним производима привлачила купце који знају шта су домаћи производи - рекао је Илић. Додао је да су при крају радови на “Крајишкој кући” у Требињу, а тичу се набавке намјештаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана