Нови пјешачки прелаз у Борику

Ј. Ст.
Нови пјешачки прелаз у Борику

БАЊАЛУКА - Постојећи пјешачки прелаз на Булевару војводе Живојина Мишића у насељу Борик биће издигнут, односно изграђен као “платформа”, ц циљем подизања нивоа безбједности пјешака, саопштили су из Градске управе.

 - Радови на овој централној саобраћајници у Борику почели су у оквиру инвестиционих радова на градским саобраћајницама и предвиђају денивелисање постојећег пјешачког прелаза на Булевару војводе Живојина Мишића на укрштању са Београдском улицом - потврдили су у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Потреба за овом активношћу, како истичу, проистекла је из чињенице да овај пјешачки прелаз у значајној мјери користе ђаци и корисници предшколске установе “Плави чуперак”.

- При томе, неопходно је напоменути да је интензиван саобраћај моторних возила на овој саобраћајници - истакли су у ресорном одјељењу.

Према њиховим подацима, радови ће обухватити издизање саобраћајне пјешачке површине те формирање и денивелисаног прелаза за бициклисте, са наилазним рампама, у површини 20 са осам метара, префабрикованим бетонским коцкама, уз претходну припрему терена.

Вриједност радова је око 25.000 КМ, а извођач је предузеће “Грађење Ђурић”. Рок за завршетак радова је 15 дана од дана увођења у посао.

- Моле се сви учесници у саобраћају за опрез и разумијевање због отежаног одвијања саобраћаја за вријеме извођења радова - поручили су из Градске управе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана